Чи корисні яйця для організму? Скільки яєць і в яку пору доби можна їсти без шкоди для здоров’я? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чи корисні для нашого здоров’я яйця? Скільки яєць і в який час доби можна їсти? Поради дієтолога.

Поділитися:

Наскільки для нашого організму корисні яйця? Як часто і в якій кількості їх можна їсти? Про все це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла лікарка дієтологиня і ендокринологиня Наталія Самойленко, яка також стала експерткою проєкту з формування корисних звичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трекер корисних звичок: місяць змін від «Сніданку з 1+1» (формуємо корисні звички разом з дієтологом, фітнес-тренером та тренером з розвитку мислення)

Наталія Самойленко говорить:

Всі яйця корисні: і курячі, і страусині, і перепелині. Вони лише мають деякі зовсім незначні відхилення по вмісту жиру та білку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно дітям їсти перші страви щодня, чи це стародавні стереотипи (розказує дієтологиня)

Дієтологиня зазначає – справді, всі яйця мають у своєму складі холестерин, але лецитин та фосфоліпіди чудово його нейтралізують. Тож не варто боятися їсти яйця. Більше того – це можна робити у будь-який період доби і доволі часто. Наталія Самойленко зауважує:

Варто їсти яйця не рідше, ніж двічі на тиждень. 5 днів на тиждень по 2 яйця – це також варіант норми.

Лікарка не радить вживати сирі яйця, бо тоді завжди є ризик зараження сальмонельозом. Крім того, сирі яйця можуть погано перетравлюватися. Також дієтологиня розповіла про омлет – не слід його готувати з молоком, бо тоді він спричинить великий викид інсуліну. А щоб омлет був пухким, молоко можна замінити водою, але не простою, а газовано.

Цікавий факт: 1 страусине яйце за розміром приблизно таке ж, як 25 курячих та 125 перепелиних.

Детальне відео про користь яєць дивіться вгорі. А тут дивіться про місяць корисних змін від "Сніданку з 1+1":

Фото на головній сторінці: pixabay.com/Couleur

Новини по темі