Як повернутися у форму після свят: правила здорового харчування від дієтологині Наталії Самойленко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як можна без шкоди для здоров’я повернутися до форми після свят? Про це розповіла дієтологині Наталія Самойленко.

Поділитися:

За період новорічних та різдвяних свят у середньому ми набираємо 1-2 зайвих кілограми. Але біда не в них, а в тому, що людина звикає їсти більше, і їй дуже важко зупинитися. Результат – постійні переїдання, порушення харчової поведінки і систематичний набір все більшої кількості зайвих кілограмів. Як цього не допустити і повернути свою форму після свят? Про це у «Сніданку з 1+1» розповіла дієтологиня Наталія Самойленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не привезти зайві кілограми з відпустки замість сувеніру: 5 дієвих правил від дієтолога Наталії Самойленко

За словами Наталії Самойленко, щоб відновитися і знову почати працювати правильно, без накопичення зайвого жиру, організму потрібно стільки ж часу, скільки ми харчувалися неправильно. Наприклад, якщо для вас період свят тривав 2 тижні, то стільки ж часу треба відвести організму для того, щоб він знову звик до нормального харчового режиму. В цей період буде важко не «зірватися», але варто постаратися. Насамперед, для власного здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найбільш шкідливих продуктів та чим їх можна замінити? Розповідає дієтологиня Наталія Самойленко

Правила харчування після свят

Дієтологиня назвала такі правила харчування після свят:

Харчування здорове

Наталія Самойленко наголошує:

«За рахунок перекусів добова калорійність раціону може збільшуватися в 3-4 рази».

Тож відмовитися від звички постійно їсти надзвичайно важливо. Натомість їжу слід вживати повноцінними прийомами, але не переїдати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмовитися від перекусів та чому вони шкідливі для нас? Поширені міфи про перекуси розвіює дієтолог Наталія Самойленко

На період адаптації від новорічних і різдвяних свят дієтологиня радить:

«Додайте до свого раціону броколі, це потужний антиоксидант. Він допоможе печінці впоратися з перенавантаженням і швидке вивести токсини».

Що ж стосується будь-яких дієт, Наталія Самойленко закликає всіх звертатися до лікаря перед тим, як їх починати. Адже неправильно підібрана дієта може нанести непоправну шкоду здоров’ю.

Дивіться, як Наталія Самойленко розповідає, яким може бути корисний перекус:

ФОТО: рixabay.com/MVorel_Minimalphoto_com

Новини по темі