У програмі «Життя без обману» Олексій Душка розповів, із чого насправді українські виробники виготовляють хліб. Ведучий 1+також пояснив глядачам, чим хліб із супермаркета та пекарні відрізаються між собою.
За словами Олексія Душки, у супермаркетах під час випікання хліба додають поліпшувачі – хімічні компоненти, які дарують виробам особливий аромат і хрустку скоринку.
Хліб у маркетах, як правило, морожений, тому до його складу додають поліпшувачі, щоб замаскувати дефекти, – каже один із експертів програми.
Орієнтиром для споживача, який хоче купити натуральний продукт, є традиційні сорти хліба – українські пшенично-заварні вироби.
Якщо ж ви не уявляєте свого життя без ароматних багетів, тоді вам треба знати кілька правил, як вибирати якісніші вироби, – каже Олексій Душка.
ЯК ОБРАТИ ЯКІСНИЙ ХЛІБ
1. Уникайте хліба, до складу якого входять поліпшувачі.
2. Купуйте хліби традиційної рецептури.
Зазвичай до українських пшенично-заварних хлібів не додають поліпшувачів.
3. Хліб має бути неоднорідного кольору – десь світліший, десть темніший.
4. Якісний хліб, окрім житніх сортів, повинен мати хрустку скоринку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати
5. Якщо постукати по скоринці хліба знизу, звук має бути дзвінким.
Якщо звук глухий – це означає, що хліб непропечений і в ньому може з’явитися грибок.
6. Скоринка повинна не відлущуватися від хліба, а відриватися разом з м’якушем.
Нагадаємо, що нещодавно Олексій Душка розповів, як обрати якісні цукерки та перевірити їх в домашніх умовах.