Простий рецепт домашнього рожевого хліба
Валентина Хамайко розкрила рецепт найсмачнішого пшенично-житнього хліба на буряковому соці
Ведуча програми Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, як приготувати смачний рожевий хліб.
Рецепт пшенично-житнього хліба на буряковому соці надзвичайно простий.
ІНГРЕДІЄНТИ
Цільнозернове борошно – 350 г.
Пшеничне борошно (з високим вмістом білку) – 150 г.
Буряковий фреш – 220 г.
Вода – 190 г.
Сіль – 12 г.
Дріжджі – 10 г.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Просіяти пшеничне та житнє борошно. Додати сіль.
2. Розкришити дріжджі. Вилити буряковий сік. Перемішати.
3. Вилити воду.
Воду виливати потроху. Адже борошно по-різному п’є воду – колись більше, колись менше – все залежить від його якості.
4. Інтенсивно вимісити.
5. Викласти тісто на дощечку. Сформувати з тіста колобок.
6. Накрити плівкою. Залишити тісто відпочивати на 1,5-2 год.
Об’єм тіста має збільшитися вдвічі, – каже Валентина Хамайко.
7. Притиснути тісто, сформувати кругленький хлібчик.
8. Покласти в форму та залишити ще на 1 год. Накрити плівкою.
9. Зробити кілька надрізів на поверхні тіста.
10. Випікати в духовці з паром. Перші 10 хв. Випікати при температурі 250 градусів. Наступні 20 хв. – 200 градусів.