Фільм «Діти перемоги» викликав хвилю особистих спогадів глядачів про Другу світову

Українці згадують своїх рідних у флешмобі #ДітиПеремоги.

Поділитися:

До Дня пам’яті та примирення, 8 травня, «1+1» показав документальний фільм «Діти перемогиВедучі «1+1» поділилися сімейними історіями у флешмобі #ДітиПеремоги», присвячений найдраматичнішим сторінкам української історії. Автор фільму Світлана Усенко зібрала історії шести героїв з різних куточків України, які будучи дітьми стали свідками масштабної трагедії з 1939 по 1945 рік, опинившись в епіцентрі війни.

У картині зібрані різні історії і різні погляди на війну і перемогу, кожна з яких неймовірна та відображає жахи того часу. Фільм отримав теплі відгуки від глядачів і сколихнув особисті спогади про Другу світову, адже нема в Україні такої родини, якої війна не торкнулась.

Під хештегом #ДітиПеремоги у соцмережах ведучі «1+1» і глядачі поділилися спогадами про своїх дідусів та бабусь, дитинство яких проходило в ті буремні роки.

Нагадаємо, над стрічкою «Діти перемоги» працювала команда Управління журналістських проектів 1+1 медіа, режисери-постановники Сергій Сотниченко і Олексій Єсаков, оператор-постановник Віталій Панасюк, а його автором стала ведуча і журналіст Світлана Усенко. Фільмографія автора складається з таких картин, як «Таємниці генія Шевченка», «Секрети Бандери», «Розщеплені на атоми», «ТСН. 20 років» і багатьох інших.