Режисер «Догори дриґом»: Ми покажемо Одесу не такою, якою її звикли бачити глядачі

Серіал «Догори дриґом» покаже різницю між львівською та одеською культурами
1plus1.ua

У серіалі покажуть різницю між львівською та одеською культурами.

Поділитися:

Новорічна телепрограма 1+1: Що канал покаже на Новий рік і святаСкоро 1+1 презентує 12-серійну комедію «Догори дриґом», що розповідає про пригоди львів'янина в Одесі. Журналіст «Дуся» побувала на зйомках фільму та поділилася своїми враженнями.

Зауважимо, що за сюжетом серіалу консервативна львів'янка Уляна (зіграла Наталія Сумська) відправляється зі своїм 30-річним сином Мар'яном (актор Олесь Федорченко) на відпочинок в Одесу. Через нещасний випадок жінка потрапляє в лікарню та впадає в кому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумська стала вчителькою української мови

Тепер Мар'ян змушений залишитися в Одесі, де він сповна відчує весь місцевий колорит, знайде нових друзів і роботу, а ще познайомитися з темпераментною медсестрою Олею (актриса Лілія Ребрик).

Любов несподівано накрила Мар’яна. Але що ж зробиш, якщо одна його рука біля матері, а інша тримає дівчину. Сценаристи дуже точно підмітили – так само буває і в житті, – каже Наталія Сумська.

Усі фото: Дуся/Максим Лісовий

За словами актриси, найзворушливіше в серіалі – те, що мати не хоче відпускати свого сина.

Мар'ян подорослішав, йому вже час вийти з-під маминого крила. Він робить це поступово, з повагою, адже дуже любить маму. Львівське виховання не дозволяє йому вести себе занадто вільно, – каже Наталія Сумська.

В серіалі «Догори дриґом» герой, якого зіграв Олесь Федорченко – мамин син, але періодично чоловік виривається з-під її крила. Наприклад, грає в рок-гурті на барабанах чи гуляє ночами з друзями.

Олесь великий молодець. Практично всі трюки він виконував сам – скакав галопом на коні по Приморському бульвару, стрибав з пірсу в море, – розповідає креативний продюсер серіалу Дмитро Сав’яненко.

Наталія Сумська та Олесь Федорченко

Олесь Федорченко – із акторської сім’ї. Перший раз він вийшов на сцену в шість років.

Вже тоді я знав, як клеються вуса, як виглядає справжня шабля, як костюмери готують акторів, – каже Олесь.

Режисер комедійного серіалу Максим Делієргієв розповів, що в основі гумору «Догори дриґом» – різниця між львівською та одеською культурами. У стрічці покажуть, як взаємодіють представники різних регіонів, і як їм вдається знаходити спільну мову.

Режисер Максим Делієргієв

До речі, більшість зі знімальної команди «Догори дриґом» – одесити, а виконавець головної ролі Олесь Федорченко – корінний львів’янин. На зйомках актори часто змінювали тексти, адаптуючи їх під реалії своїх міст.

Восени ми їздили в Одесу, знімали у всіх її знакових місцях. Проте в серіалі ми хочемо показати її не такою, якою її звикли бачити глядачі. Одеса – це не просто місто, це спосіб мислення та ставлення людей до життя,  – каже режисер Максим Делієргієв.

Креативний продюсер серіалу«Догори дриґом» Дмитро Сав’яненко переконує, що депресивних людей з Одеси не буває.

Вони, як ніхто інший, вміють заражати оптимізмом. На зйомках це дуже важливо, – каже Дмитро.

Олесь Федорченко також відзначив, що знімальну група дуже дружня. За словами актора, не було такого, щоб хтось кричав чи нервував.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, коли на 1+1 покажуть прем'єру серіалу «Шерлок 4».