Актор Михайло Пшеничний розповів, як ставиться до зради у стосунках

Михайло Пшеничний розповів, чому обрав професію актора.

Поділитися:

Зовсім скоро на 1+1 стартує прем’єра нового українського серіалу Дві матері. Сюжет стрічки розгортається навколо двох молодих жінок, Марти та Зої, долі яких пов’язала смерть близької людини.

Марта – наречена, а Зоя – сестра загиблого талановитого хлопця Сергія. Неспроможна пережити смерть коханого, вагітна Марта втрачає їхню дитину та згодом дізнається про страшний діагноз – безпліддя. А Зоя вважає Марту винною у смерті брата та прагне помститися. З часом доля знову переплітає у химерний вузол життя жінок.

Роль Андрія (нареченого Марти) виконав актор Михайло Пшеничний. В ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua актор поділився особистими думками щодо сімейних стосунків й батьківства, а також зізнався, як ставиться до сурогатного материнства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор серіалу Дві матері похизувався чудовою спортивною формою

Ваш герой Андрій бідкається між двома жінками. Як особисто ви ставитесь до зради у стосунках?

Потрібно завжди бути відповідальним за свої вчинки. Погодьтесь, ви ніколи не знаєте, яке яблуко на смак – кисле чи солодке – поки його не скуштуєте. Ви маєте вибір: або повірити комусь, хто вже спробував це яблуко, або зробити це самостійно. Але навіть якщо ви повірите комусь, це будуть не ваші відчуття. Тому існують життєві ситуації, які кожна людина повинна пройти у житті особисто. У будь-якому випадку, стосунки між чоловіком та жінкою – це домовленість, яку кожен намагається не порушувати. Однак, якщо виникає зрада, то, на мою думку, винні двоє.

У стосунках немає стовідсоткової відповідальності – тільки 50 на 50. Отже, щось пішло не так. Я вважаю, що будь-яка ситуація, яка відбувається з нами у житті, створена для нашого ж добробуту, як би це парадоксально не звучало. Звичайно, спершу ви цього не зрозумієте, адже якщо ви кохаєте по-справжньому, то зрада – це боляче, страшно й неймовірно образливо. Однак через певний час, коли ти починаєш усвідомлювати, чому це з тобою відбулось, життя налагоджується.

Як ставитесь до сурогатного материнства?

Я не можу коментувати – добре це чи погано. Кожен має право вирішувати самостійно. На щастя, я не опинявся у таких ситуаціях, але розумію, чому на це йдуть інші. Мені здається, що для жінки, яка виношує не свою дитину, це важка психологічна травма. Адже вона протягом 9 місяців проходить цей шлях, потім народжує дитину, і це титанічні зусилля – розлучитися з нею. Мені важко зрозуміти, як потім може жити ця жінка, яка пережила такий фізичний біль і втратила дитину.

Що вважаєте найкращим та найважчим у батьківстві?

Приємно спостерігати, як твоя дитина росте – від маленької людини до особистості, яка щодня прагне досягати нових висот. Найважчим для мене було б не бачити цього.

Чому вирішили стати актором?

Я не мріяв стати актором з самого дитинства. Я хотів бути спортсменом або програмістом, а потім одного дня подивився церемонію нагородження «Оскар» і побачив неймовірно щасливих людей. Тоді я подумав, що хочу бути таким же радісним і проявляти такі ж позитивні емоції щодо своєї професії.

Що найважче в професії актора?

Доводиться мати справу з різними людьми, і не усі можуть тобі подобатись. Тому потрібно бути терплячим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалу Дві матері Ольга Атанасова розповіла, як ставиться до сурогатного материнства

Фото: @mishapshenichnyi