Зірка серіалу Дві матері Ольга Атанасова розповіла, як ставиться до сурогатного материнства

Ольга Атанасова про нову роль, материнство й плани на майбутнє.

Поділитися:

Зовсім скоро на 1+1 стартує прем’єра нового українського серіалу Дві матері. Сюжет стрічки розгортається навколо двох молодих жінок, Марти та Зої, долі яких назавжди пов’язала смерть близької людини. Марта – наречена, а Зоя – сестра загиблого талановитого хлопця Сергія. Неспроможна пережити смерть коханого, вагітна Марта втрачає їхню дитину та згодом дізнається про страшний діагноз – безпліддя. До того ж, Зоя вважає Марту винною у смерті брата та прагне помститися за це. З часом доля знову переплітає у химерний вузол життя дівчат.

Роль Марти виконала акторка Ольга Атанасова. В ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua зірка розповіла більше про свою роль, зізналась, чому обрала професію акторки, а також поділилась, що для неї - бути мамою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарівна наречена: Акторка Ольга Атанасова показала фото зі зйомок серіалу Дві матері

Ваша героїня Марта ніжна, наївна й добра. Як втілюватися у роль?

Так, Марта позитивно налаштована. Однак вона й боєць. Вона готова боротися за щастя своїх рідних, за свою сім'ю. Налаштовуватись на роль було неважко, адже усі ці риси характеру підходять й мені. Проте, на щастя, в моєму особистому житті не було таких жахливих життєвих обставин. Мені не доводилось переносити стільки горя, скільки моїй героїні - втрата дитини, переживання за те, що хтось виношує її дитину.

Як ставитесь до сурогатного материнства?

Це проблема сьогодення - коли жінка не може завагітніти. І - чудова можливість мати дитину, тому якщо брати до уваги саме мою позицію, то я за. Однак важливо себе перестрахувати, ретельно скласти договір і не підписувати пустих паперів, аби не було такої ситуації, як з моєю героїнею. Втрата дитини - це найважче, тому дуже важливо також заручитися підтримкою психолога. Як страшно, коли у тебе хочуть її забрати!

Які стосунки склалися з іншими акторами серіалу Дві матері?

У нас неймовірна команда! До прикладу, з Миколою Бокланом, який виконує роль мого тата, ми вже не вперше зустрічаємось у роботі. У нас чудові стосунки зі знімальною групою, а ще я обожнюю товаришувати з дівчатами, які працюють над нашими зачісками, мейком, костюмами. Адже це люди, які знають тебе краще за всіх і бачать справжньою.

Чому вирішили стати акторкою?

Я нічого не вмію робити краще, ніж бути акторкою. В дитинстві я мріяла пов'язати своє життя з творчістю - танцювати або співати. Але більш за все мені подобалось бути різною. Маленькою дівчинкою я любила фарбувати губи яскравими помадами, носити мамині спідниці, і усі розуміли, куди саме мене тягне життя. Мрія стати акторкою прийшла до мене пізніше. Коли я провчилась 1 рік в інституті, одразу зрозуміла, що це моє.

Що найважче у вашій професії?

Бути справжньою і не втратити себе. Важливо не втратити голову залишатися перш за все людиною, які б обставини не були в твоєму житті. Треба бути вдячним за те, що тобі дає кожен день. Кожна героїня мене чомусь навчає і мотивує. Наприклад, Марта налаштовує мене на такі думки, що потрібно бути більш милосердною, доброю, чуйною і цінувати те, що у тебе є.

У вас є донька. Що найпрекрасніше у материнстві?

Бути відповідальним за мою донечку, бачити її перші кроки, першу усмішку, бачити в ній себе і плід своєї праці. Приємно слідкувати за тим, як вона поводить себе в суспільстві, як вміє сказати дякую, і ти розумієш що правильно її виховуєш.

Яка Ольга Атанасова у реальному житті?

Найкраще мене охарактеризують люди, що знаходяться поряд. Я позитивна, живу сьогоднішнім днем, рідко хвилююсь про якісь глобальні проблеми, адже насправді це дрібниці. А ще у мене великі амбіції та цілі. По життю я боєць і завжди впевнена, що у мене все вийде.

Як любите проводити вільний час?

Люблю відпочивати так, як підказує мені серце і взагалі робити так, як мені сьогодні хочеться. Головне у відпочинку - це комфорт. Якщо хочеться в кіно - йдемо, а якщо хочеться побути на самоті, що буває вкрай рідко, - отже, варто дати собі паузу. Крім того, я обожнюю подорожувати.

Які у вас творчі плани на майбутнє?

Я із тих людей, які спершу роблять, а потім розповідають. Однак ось, наприклад, зараз я наполегливо працюю над своєю українською. До речі, Дві матері - мій перший україномовний проект, і я дуже вдячна за цю можливість - виконувати роль українською мовою. Я вважаю, що це дуже серйозний і правильний крок - робити більше проектів саме українською мовою.

Фото: @ananasova_olya

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Атанасова поділилась фото зі зйомок серіалу Дві матері