Побиття першокурсників та зберігання зброї: у "Говорить вся країна" розкрили таємниці училища на Львівщині

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт

У "Говорить вся країна" розібралися у справі побиття першокурсників в училищі на Львівщині.

Поділитися:

З 19 лютого, з понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” стартує показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Ведучий проєкту Олексій Суханов та високопрофесійні експерти продовжать допомагати українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зараз не можна миритися з несправедливістю”, – Олексій Суханов розповів, що для нього не на часі, та яким буде новий сезон “Говорить вся країна”

Новий сезон розпочали із резонансної історії побиття першокурсників у професійному училищі, що на Львівщині. Відео з так званим "построєнієм" швидко розлетілося мережею. На ньому старшокурсники жорстоко б'ють молодших. Як виявилося, для цього закладу це вже багаторічна традиція. 

Розголос ситуації почав батько однієї із жертв. За його словами, він неодноразово отримував за це погрози. До студії завітав і його син Віктор, який був свідком такої дідовщини. Взяти участь в обговоренні також погодилися матері кількох жертв. За їх словами, окрім звичних побиттів їх дітей змушували віджиматися на побитому склі. Таке "виховання" було поширене не лише серед хлопців — "построєніє" влаштовували і для дівчат. 

На "Говорить вся країна" завітав і кривдник з відео — третьокурсник Ростислав. Він також на першому курсі був жертвою подібної дідовщини. Хлопець вважає, що таким чином він з друзями виховує молодших, які порушують правила поведінки у гуртожитку. До того ж, за його словами, адміністрація училища знає, що такі "виховні роботи" часто проводять, і нічого з цим не робить. 

"Є система, в яку приходить підліток. У цій системі є правила, в яких вже було те, що старші карають молодших. Ця система встановлена дорослими людьми, які спостерігали за тим що це відбувалося. Діти, потрапляючи сюди неповнолітніми, набували тут на навички принижувати та встановлювати свої правила", — коментує цю ситуацію психологиня Оксана Зайцева. 

Окрім побиттів, журналісти "Говорить вся країна" дізналися про зберігання нелегальне зберігання небезпечних предметів. Аби з'ясувати участь адміністрації училища у цих ситуаціях, до директорки закладу зателефонували прямо зі студії.

Чому після телефонної розмови директорка училища почала втікати від журналістів? Хто насправді стоїть за зберіганням зброї у студентському гуртожитку? Та що покаже допит старшокурсника, який бив молодших, за допомогою поліграфа? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра: де та коли дивитися новий сезон "Говорить вся країна"

Дивіться новий випуск "Говорить вся країна" на сайті 1+1 та не пропустіть нові випуски з понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі