Позиція 1+1 media щодо підготовки програми “Говорить вся країна” про резонансний випадок згвалтування на Закарпатті

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Позиція 1+1 media щодо підготовки програми “Говорить вся країна” про резонансний випадок згвалтування на Закарпатті

Позиція 1+1 media про підготовку програми.

Поділитися:

Сьогодні командою проєкту “Говорить вся країна” планувався запис випуску про жахливий випадок зґвалтування неповнолітньої дівчини, а головне про вирок суду, який обурив всю країну. Головною метою випуску було розглянути усі факти та обговорити з експертами, що саме потрібно зробити, щоб юридична система України захищала всіх українок та українців. Команда проєкту готувала випуск, дотримуючись усіх журналістських стандартів, моральних та етичних норм та мала письмові дозволи на зйомку від дорослих учасників процесу — рідних героїні. До цього ж, участь дівчини у студії не планувалась. Участь неповнолітніх в програмі не планувалась взагалі.

Як відомо, саме суспільний резонанс та увага з боку медіа у багатьох подібних випадках допомагає зрушити юридичні процеси з місця. Такі випадки були і у досвіді команди проєкту «Говорить вся країна». У даному конкретному випадку вся країна знає, яке судове рішення винесене у цій справі, і тому суспільство і ЗМІ відчувають на собі відповідальність захищати та встановлювати справедливість. До того ж команда проєкту уже декілька місяців була на зв’язку із родиною по цій справі, пропрацьовуючи майбутній випуск. У великій мірі саме завдяки роботі журналістської спільноти, і в тому числі роботі команді «Говорить вся країна», родина отримала фахову підтримку відомої юридичної фірми, що підвищує шанси довести справу до дійсно справедливого вироку в змагальному судовому процесі.

Оскільки деякі гості відмовились від запису програми, зйомки не відбулись. Зі свого боку 1+1 продовжує стояти на засадах професійності, відкритості та всебічного висвітлення подій, які становлять суспільний інтерес. Команда діє виключно в рамках закону. Ми знаємо, що за справу взялись професійні адвокати, які також були запрошені до обговорення у студії, тож бажаємо їм якнайшвидше довести справу до логічного завершення, адже зло має бути покарано.

Нагадаємо, «Говорить вся країна» — це токшоу, в якому у форматі журналістського розслідування автори проєкту розкриватимуть деталі подій, які викликали суспільний резонанс. За допомогою сюжетів, героїв та свідків крок за кроком проявлятимуться нові факти кейсів, які сколихнули всю країну. Місія ток-шоу “Говорить вся країна” — віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Новини по темі