Допомога чи просто бізнес: у новому випуску Говорить вся країна розібрались, які секрети ховаються за сурогатним материнством

Говорить вся країна
19:00
У Говорить вся країна відкрили шокуючі таємниці клінік для сурогатного материнства

У випуску Говорить вся країна відкрили шокуючі таємниці клінік для сурогатного материнства

Поділитися:

З понеділка по четвер о 19:00 на телеканалі 1+1 Україна транслюють оновлене токшоу Говорить вся країна. У нових серіях глядачі вже мають змогу спостерігати за надихаючими особистими історіями людей, які відверто розповідають про свій досвід успіху та невдач, через які їм довелося пройти.

До студії проєкту завітало подружжя Тетяни і Володимира. Пара багато років намагалась завести дитину, та попри невдалі спроби, вирішили усиновити новонародженого хлопчика. Маленький Михайло народився з вадою здоровʼя через передчасне народження на тридцятому тижні. Пара звернулась до проєкту з метою дізнатись, ким є справжні біологічні батьки малюка, якого тепер виховуватимуть. У Говорить вся країна провели власне розслідування, де віднайшли жінку, що народила Михайла, та це виявилась сурогатна матір Тетяна. 

У студії Тетяна довго не могла зрозуміти, чого її покликали на проєкт, адже після народження Михайла їй повідомили, що дитину віддали біологічним батькам. Та насправді корейська пара, що оплатила сурогатне материнство, відмовилась від дитини через його хворобу, а Тетяна не отримала повної суми грошей. 

Наступна гостя, що теж є сурогатною матірʼю, поділилась власною історією, в якій зазначає, що виявилась біологічною мамою народженої дитини. Стало відомо, що ця ж сама клініка замість того, аби підсадили запліднену яйцеклітину, просто ввела жінці біологічний матеріал від чоловіка. Італійська пара забрала дитину, а вже через пів року у Тетяни виявили захворювання на рак, що ймовірно було спричинене гормональною терапією. Клініка відмовилась виплачувати компенсацію Тетяні і навіть не повідомила про свою помилку з заплідненням. Після того, як дізналась правду про свою дитину, жінка звернулась до адвоката, аби відкрити кримінальне провадження за акт торгівлі дітьми. Експертка проєкту, психологиня Оксана Зайцева підтримала жінку у цій непростій ситуації:

«Тетяно, я хочу сказати, що ви дуже мужньо перенесли цю ситуацію і це дуже правильно, що ви сюди прийшли захистити інших дітей. Підтвердяться ці факти або ні - має значення, адже доля багатьох людей від цього залежить. І якщо це правда, то скільки ще буде попереду цих історій».

Така ж сама історія могла трапитись з мамою Михайла, адже клініка надала батькам неправдиві дані про батьків хлопчика. Виявилось, що корейська пара, яка звернулась до клініки, використовувала донора яйцеклітини, оскільки кореянка не могла мати дітей.

«Ця клініка дійсно не дуже чиста на руку. До неї міг приїхати тільки батько, а яйцеклітину вони могли взяти зі свого донорського банку. Я не виключаю того факту, що доноркою дитини могла бути українка, оскільки вони беруть без розбору всі яйцеклітини тут, не встановлюючи генетику» - коментує сурогатна мама Михайла Тетяна 

До того ж, в клініці повідомили, що на одному зі скринінгів у ембріона виявили хворобу і після того, як про це повідомили корейській парі, вони просто перестали відповідати.

«Мені провели скринінг і сказали, що з дитиною все добре, ніяких вад нема. На останній перевірці сказали, що йде відслойка плаценти. До останнього казали, що батько і тільки батько дуже турбується про стан дитини, а за матір ніхто не згадував, тільки він фігурував у нашій розмові» - згадує гостя проєкту, сурогатна мама Михайла 

Адвокат Сергій Стареньткий наголошує на необхідності віднайти справжніх біологічних батьків, аби бути готовим до непередбачуваних ситуацій:

«В майбутньому є ризик, що виникнуть проблеми, адже біологічна мама дитини, що скоріш за все українка, може прийти за дитиною згодом».

Чому прийомні батьки Михайла покинули проєкт, та що відкрив ДНК-тест?  Дивіться у випуску Говорить вся країна, що виходить з понеділка по п'ятницю о 19:00 на 1+1 Україна.

Новини по темі