Хто з українських зірок постраждав від квартирних грабіжників

Розслідування програми Гроші.

Поділитися:

В літній сезон злодії щомісяця проникають у понад 850 домівок лише у Києві. Адже коли більшість українців їдуть у відпустку, їх квартири залишаються порожніми та беззахисними перед спритними крадіями. У новому випуску програми Гроші каналу 1+1, журналісти показали, хто з українських зірок постраждав від квартирних грабіжників, та які помилки не варто повторювати, аби захистити своє майно.

Зокрема, серед відомих особистостей, які стали жертвами «ведмежатників», світська левиця та Міс Україна-95 Влада Литовченко. Поки екс-модель була на відпочинку, злодії вдерлися через вікно в її розкішну квартиру на Печерську та відімкнули сейф із коштовностями.

Також крадії зазирнули і до гітариста українського рок-гурту "Реве та стогне" Євгенія Котенка. Музикант лише півтора роки тому заїхав у квартиру в новобудові, яка знаходиться під цілодобовою охороною, має систему відеоспостереження та консьєржів у кожному під’їзді. Проте навіть ці заходи безпеки не вберегли житло. Поки Євген був на репетиції в його квартиру вдерлися грабіжники та винесли дорогу техніку на суму близько 10 тисяч доларів, серед якої фотоапарат, об’єктив та ноутбук MacBook Pro. А вивезли награбоване злодії на велосипеді власника через парадний вхід.

Крім того, журналісти програми Гроші разом із колишнім злочинцем, що спеціалізувався на «обчищуванні» квартир, провели експеримент та перевірили, скільки часу потрібно професіоналу, аби знайти три різні схованки в квартирі. Він впорався менше ніж за 5 хвилин, коли в середньому поліції потрібно 10 хвилин, аби дістатися місця злочину.

Аби захистити своє майно, команда Грошей рекомендує створювати якомога більше перешкод на шляху у грабіжників: наприклад, декілька замків на дверях, решітки або внутрішні захисні ролети на вікнах. Це забере дорогоцінний час у крадіїв. Також краще не економити та встановити вдома сигналізацію, вона може просто відволікти та злякати грабіжників поки наряд охорони у дорозі.