Наймолодший актор Кіборгів розповів, як змінилось його життя після зйомок

Актор Макар Тихомиров поділився подробицями знімального процесу.

Поділитися:

Напередодні прем’єри фільму Кіборги режисера Ахтем Саітаблаєва, яка відбудеться вже у середу, 9 травня, о 20:15 на телеканалі 1+1, актор Макар Тихомиров розповів, як кінострічка перевернула його життя, і що було найскладнішим у зйомках. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахтем Сеітаблаєв: «Кіборги - це історія країни, в якій ми всі мріємо жити»

У фільмі Кіборги Макар зіграв героя з позивним Мажор - наймолодшого з 5-ти головних героїв. Він музикант та син багатіїв, який втік з дому на війну, щоб зрозуміти чого він хоче від життя. Після цієї ролі в актора змінилося життя, а після спілкування із захисниками донецького аеропорту - й уявлення про ситуацію, яка зараз відбувається в Україні. 

Робота в цій кінострічці для мене стала певним етапом дорослішання. До зйомок я був на 3 курсі, моє життя було неорганізованим. А на знімальному майданчику Ахтем не дозволяв порушувати дисципліну, - зізнаєтсья актор. 

Цікаво, що Макар Тихонов народився у родині театралів - його батько - режисер, а мама - акторка. У дитинстві хлопець багато часу проводив за лаштунками, а в 10 років вже зіграв свою першу роль. Колись він мріяв стати психологом, проте доля підштовхнула обрати акторську діяльність. Нині Макар ще навчається акторській майстерності в університеті ім. Карпенка-Карого, але вже встиг відзначитись у кіно.

Макар Тихонов також зауважив, що до зйомок у Кіборгах не цікавився ситуацією на сході України, однак згодом не тільки заглибився у цю тему, а й пережив долю людей, які захищали Україну:

«Саме спілкування з реальними бійцями і прототипом мого персонажу повністю змінило моє уявлення про ситуацію в Україні. Я вважаю свою схожість з моїм персонажем відносною, адже він більш радикальний в діях і чітко дотримується своєї думки. А я на даний момент свого життя вважаю, що думки можуть бути різними, і є сенс вислухати кожного». 

Макар стверджує, що робота з Ахтемом Сеітаблаєвим вимагала високої дисципліни та професіоналізму. Хлопцю потрібно було знайти спільну мову з режисером, адже це його перший великий проект. Крім того, Макару було непросто вжитися у роль, адже він ніколи не тримав в руках зброю та не одягав бронежилет: 

«Я вперше працював з такою кількістю великих акторів. Спершу мені було важко знайти спільну мову з Ахтемом. З часом все стало добре, і було дуже зручно. Напруженість між нами зникла. Мені допомагали інші актори, і я їм дуже вдячний. Під час зйомок я міг ненароком зачепити декорацію. Проте реальні бійці, котрі були присутні у павільйоні, казали, що мій герой дуже правдоподібний, адже саме такі інколи незграбні й налякані хлопці й приходять служити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахтем Сеітаблаєв розповів про своє перше кохання