5 місць Одеси, які запам'ятаються вам на все життя

Де побувати в колоритній Одесі.

Поділитися:

Одеса залишається одним із найулюбленіших українських міст для відпочинку. При чому не лише пляжного, а й культурного та гастрономічного. Не варто обмежувати себе прогулянками одеськими двориками та набережною. «Південна Пальміра» має ще безліч цікавих місць. І ось тому докази…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 музеїв Одеси, з якими не занудьгуєш

Дім учених

Одна з найгарніших архітектурних пам’яток Одеси. Думаємо, вам буде цікаво поблукати кімнатами цієї будівлі та пороздивлятися їх чудовий декор. Ажурні сходи, різьблені стелі, оббиті шовком стіни, гобелени та венеціанські дзеркала… справді, тут є на що подивитися!

Одеський музей західного і східного мистецтва

Один із найбільших художніх музеїв України за рівнем і цінністю своєї колекції. У музеї ви на власні очі побачите чарівні твори мистецтва Західної Європи і Сходу та колекцію античних зліпків. Ядром музейної збірки є колекція західноєвропейського живопису. А в трьох залах відділу Сходу представлені цікаві експонати, які знайомлять із мистецтвом Китаю, Індії, Ірану, Японії, Монголії та інших азіатських країн. 

І так, це чи не найпопулярніший одеський музей серед Instagram-блогерів. Гортайте світлини в галереї!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 тревел-блогерів в Instagram, які надихають подорожувати

Дім сонця

Саме тут можна зробити цікаве фото для свого Instagram. Арт-об’єкт під назвою Дім сонця створив митець Михайло Рева. Через ці двері щоранку в Одесу «заходить сонце».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси

Фото: @litttle_l

Одеський національний театр опери й балету

Одна з найяскравіших візитівок Одеси. Тож не проґавте можливості насолодитися архітектурним, вокальним та балетним мистецтвом.

Музей цікавої науки

Цей інтерактивний музей доводить, що наука може бути цікавою. Особливо тішить його відвідувачів можливість доторкнутися до експонатів, власноруч провести експерименти і незвичайні досліди. До того ж тут діє планетарій. А якщо ви раптом зголоднієте, захопившись наукою, тоді маєте можливість завітати до тутешнього кафе.

Фото: @lana_bolotnjuk

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси