Ближче до історії: Сучасні готелі у стародавніх замках і фортецях

Сучасні готелі у стародавніх замках і фортецях
radozamok.com.ua

Якщо ви завжди мріяли пожити у замку або фортеці – цей матеріал для вас.

Поділитися:

На території нашої країни безліч замків, палаців та фортець. Проект Моя країна неодноразово демонстрував їх велич у своїх відео – пригадаймо і харизматичну Цитадель Батуринської фортеці, і вишуканий Палац Розумовського, і перлину середньовіччя Замок Любарта у Луцьку. Більшість скарбів української архітектури і історії перетворено на музеї, але є й такі, що дають змогу насолодитися неповторною красою і атмосферою ледь не на правах повноцінного постояльця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класика у Львові: Стартує фестиваль LvivMozArt

Санаторій Карпати, Палац Шенборнів

Неоромантичний Палац Шенборнів вже з’являвся у проекті Моя країна. Палац стоїть поруч з санаторієм Карпати, і ще з радянських часів вважається одним з його корпусів - тож усі, хто зупиняється в санаторії, по суті можуть відчути себе сусідами аристократів, представників легендарної австрійської династії Шенборнів. Архітектура замку пов’язана з захопленням господарів астрономією та природою – 12 входів в замок символізують 12 місяців, 52 кімнати – кількість тижнів у році, а 365 вікон – кількість днів.

Бутік-отель Via Regia, Замок-музей Радомисль

Замок Радомисль - перлина Полісся. Ще у 1612 р. на цьому місці збудували фабрику з виробництва паперу для друкарні Києво-Печерської лаври, трохи пізніше навколо неї з’явився справжній замок – величний архітектурний ансамбль на гранітній скелі посеред хвойного лісу. Не так давно замок реставрували – і відтворили автентичні інтер’єри XVII-XIX ст. На території замку – а загальна площа його перевищує 2500 м2  - працює готель Via Regia. Кожен номер у готелі оформлено в стародавньому стилі з антикварними меблями, картинами, іконами.

Фото: radozamok.com

Citadel Inn у Львові

Від фортифікаційного комплексу, збудованого у середині XIX ст., залишилося дві башти – одна не працює, у другій розташувався п’ятизірковий готель Citadel Inn. Інтер’єри готелю виконано у стилі австро-угорської імперії – адже побудували цитадель австрійські військові – скоріше, не стільки для оборони міста, скільки для залякування місцевого населення. У цитаделі є трагічні сторінки в історії – це і артобстріли під час Листопадового чину, і суворі допити і страти під час Другої Світової. Як і у випадку багатьох ключових з точки зору споруд в Україні, архітектурна велич та історичне значення цитаделі відтіняють події, свідком яких вона стала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові