Топ-5 парків для романтичного вікенду за містом

5 найромантичніших парків за містом
Фото: Senivpetro / Freepik

Цікаві ідеї на майбутні вихідні.

Поділитися:

Вам здається, що ви знаєте про рідне місто все? Тоді час братися за вивчення його околиць. Адже відвідати найбільший дендропарк Європи і погладити ламу в найкращому зоопарку України має кожен. Тим більше, якщо враження ви плануєте ділити разом зі своєю другою половинкою.

Зберігайте добірку парків для романтичного вікенду за містом!

Парк історико-культурного комплексу «Замок Радомисль»

@anashulick

Щоб відчути себе казковою принцесою, вирушайте зі своїм прекрасним лицарем на прогулянку по замковому парку. Величезна територія розташована між двома природними водоспадами і оточена хвойними лісами. Порослі деревами скелі, унікальні рослини, а головне – Острів кохання. За легендою, якщо на нього подивитися з вежі замку і вдарити в дзвін – будь-яке бажання здійсниться.

Софіївський парк

Чарівний парк в Умані побудований як символ кохання – багатого польського магната Станіслава Потоцького до його обраниці Софії. Сьогодні це найбільший дендропарк в Європі. Павільйон Флори, Площа зборів, Тарпейська скеля – повірте, вам буде чому дивуватися. Дослідити хитросплетіння стежок і таємничі гроти можна самостійно, а можна вибрати одну з екскурсій, і заразом дізнатися трохи більше про дивовижну історію парку.

Ландшафтний парк у Буках

@ekaterina_markicheva

«Маленька Швейцарія» – так називають ландшафтний парк, що розкинувся на березі річки Роставиця в селі Буки. Тутешні пейзажі гармонійно поєднують квітучі сади, камінь, дерево і метал. У парку можна подивитися на унікальні скульптури, відвідати храмовий комплекс і помилуватися легендарним фонтаном, який до до 90-х прикрашав Майдан Незалежності. 

Парк «Київська Русь»

Якщо вам подобається історичне кіно, книги або ви просто захоплюєтеся історією рідного краю, такий парк – ваш варіант. Тут ви зможете здійснити подорож у часі, опинитися в V-XII ст. та перейнятися справжньою атмосферою Київської Русі. За те, щоб відтворене місто достеменно повторювало древню столицю, відповідали залучені до роботи над проектом історики і етнографи. Щорічно тут проходить численна кількість тематичних фестивалів, влаштовують театралізовані середньовічні бої, лицарські поєдинки та кінні змагання.

Зоопарк «XII місяців»

@zoo_12m

Альпаки, білі леви, бенгальські тигри і чарівні в'єтнамські свинки – лише незначна частина мешканців найбільшого зоопарку в Україні. На його величезній території відчуваєш себе гостем невеликого містечка, яке населяють тварини з усіх куточків земної кулі. Кажуть, місцевим хвостатим та зубастим жителям там подобається: творці доклали зусиль, щоб просторі вольєри нагадували реальні умови, до яких звикли звірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 найкращих парків для прогулянок у Києві