“Люди задля життя”: історія лікаря ортопеда-травматолога, який застосовує власний метод безопераційного лікування хребта та суглобів

Люди задля життя
Історія лікаря ортопеда-травматолога, який застосовує власний метод безопераційного лікування хребта та суглобів

Інновації для здоров’я нації: історія лікаря ортопеда-травматолога, вертебролога, прикладного кінезіолога у проєкті “Люди задля життя на “1+1 Україна”.

Поділитися:

Телеканал “1+1 Україна” та Schonen запустили масштабний партнерський проєкт “Люди задля життя” про героїв нашого часу, які часто залишаються за кадром. Ви дізнаєтеся більше про професіоналів своєї справи — лікарів, які рятують життя українців у складні часи, а також про інноваційні методи у медицині та сфері здоров’я.

Schonen — це інновації для здоров‘я нації. Schonen – швейцарська торгова марка, бренд інноваційних засобів для здоров’я, що об’єднує продукти, які відповідають найвищим стандартам якості. Ми прагнемо в Європу, - але Європа вже давно у нас в швейцарській якості Schonen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЩо таке вертебрологія та як турбуватися про здоров’я м’язів і суглобів: розповідає провідний лікар-ортопед Федір Олійник (ексклюзив)

Федір Володимирович Олійник - лікар ортопед-травматолог, вертебролог, прикладний кінезіолог, лікар вищої категорії. 

“Я формував ту інноваційну програму, яка дозволяє в  максимально короткий термін дати здоров'я багатьом пацієнтам, які до нас приходять. Медицина - це для мене все”. 

Федір Володимирович - герой проєкту про талановитих лікарів, створеного телеканалом "1+1 Україна" разом із партнером Schonen. Лікар не боїться експериментів, впроваджує інновації та постійно вчиться. Опанував рідкісні в медицині вертебрологію та прикладну кінезіологію. 

"Вертебрологія у нас, на жаль, на сьогодні не є професією. Це по суті - лікування хребта та суглобів, але сюди входять і неврологія, і ортопедія-травматологія, і нейрохірургія, і реабілітація. Якоюсь мірою - і остеопатія. Прикладна кінезіологія - це методика, яку розробив Девід Гутхард в 1964 році". 

Зі сторони прикладна кінезіологія виглядає як якась магія, але вона інновативна:

"Приходить пацієнт з болями у поперековому відділі хребта. Ці болі діагностовані, зроблене дослідження, МРТ, рентген, навіть встановлена наявність гриж чи протрузій. Але пацієнту абсолютно нічого не допомагає. І завдяки тесту ми можемо встановити, що проблема, наприклад, в кишківнику". 

ПроФлекс

Федір Олійник не покладається виключно на кінезіологію, а підтверджує м'язові тести іншими стандартними дослідженнями. Саме в цьому і полягає інноваційність підходу: у поєднанні традиційного з нетрадиційним. 

На відміну від багатьох своїх колег, Федір Володимирович шукає причини нездужання не лише в тілі, а й у душі пацієнтів. У воєнний час це набуло ще більшої актуальності:

"Це називається  трикутник здоров'я. Перший кут - це емоційний рівень. Другий - це біохімічний, тобто обмін речовин, і третій варіант - це фізичний рівень. Звичайно, з фізикою приходять: болить спина, бронік поносили, поскакали по окопах. Ми розуміємо, який у них емоційний рівень, і ми розуміємо, що вони там їдять. Відповідно, ми маємо на всі ці три ланки вплинути одночасно і за один раз. Ми маємо потенціал досить сильний. Ми сильна нація. І для того нам і потрібно використовувати ці інновації, щоб максимально ми змогли  відновитись. Окрім військових, нам потрібно "підняти" звичайних людей".

Українська медицина розвивається, вдосконалюється, переймає європейський досвід і втілює інновації. Федір Володимирович - один із тих, хто робить нашу медицину конкурентоспроможною у світі. А головне - він дарує здоров'я нашій прекрасній нації.

Дізнавайтесь більше про професіоналів своєї справи та надихайтесь інноваціями незламних медиків України у проєкті “Люди задля життя” на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі