«Цей сезон – про пошук внутрішньої сили»: продюсерка Міняю жінку – про зйомки в умовах повномасштабної війни, важливість сім'ї для українців та стереотипи про сімейне життя

Міняю жінку
Міняю жінку: продюсерка реаліті-шоу розкрила подробиці нового сезону та розповіла про зйомки в умовах повномасштабної війни - фото

Міняю жінку: продюсерка реаліті-шоу розкрила подробиці нового сезону та розповіла про зйомки в умовах повномасштабної війни

Поділитися:

Сьогодні, 6 вересня о 18:00 на 1+1 Україна відбулась прем'єра 16 сезону розважального сімейного реаліті-шоу Міняю жінку.

У новому сезоні жінки будуть отримувати новий досвід, можливість переосмислити власне життя та пройти психологічну трансформацію за рахунок занурення у нове середовище. Реаліті руйнує стереотипи та упередження про сімейне життя, а також досліджує зміни суспільних норм.

Вперше у обміні візьмуть участь сусіди, які проживали на одному сходовому майданчику і до проєкту були незнайомі один з одним. Мінятимуться життями сувора мама-поліціянтка, криптовалютниця, військовослужбовиця, викладачка у школі, син якої з перших днів повномасштабної війни пішов на фронт, спортсменка-бодібілдерка, шахтарка, бізнесвумен та навіть байкерка. У 16 сезоні героїні опанують нові для себе ролі. Так, одна з жінок вперше в житті стане донором крові, а інша навчиться керувати бойовим дроном.

Напередодні прем'єри нового сезону Міняю жінку продюсерка реаліті-шоу та креативна продюсерка управління розважальних програм телеканалу 1+1 Україна Ольга Шляхтиченко в інтерв'ю 1plus1 розповіла про зйомки в умовах повномасштабної війни, важливість сім'ї для українців та стереотипи про сімейне життя.

Чим особливий новий, 16 сезон, Міняю жінку? Чим він відрізняється від попередніх?

Цей сезон фокусується на тому, як родини адаптуються до нових умов і викликів. В умовах війни, коли традиційні моделі поведінки більше не працюють, ми показуємо, як жінки руйнують стереотипи, переосмислюють власні життєві цінності та пріоритети. Але головний акцент робиться на глибоких внутрішніх змінах учасниць, які зіштовхуються з нетиповими для себе ситуаціями. 

Цей сезон – про пошук внутрішньої сили в умовах, де ніщо не залишається сталим.

Міняю жінку

Який головний меседж ви вкладали в новий сезон реаліті Міняю жінку?

Ми не міняємо жінок, це обмін життями, де не лише учасниці, а й глядач може приміряти на себе інший досвід.

Як підходили до кастингу героїв? Яких особистостей шукали?

Ми шукали родини з кардинально різним унікальним досвідом і позиціями, які не бояться змін,  готові вийти з зони комфорту і поділитися власними секретами сімейних стосунків, у кожної нашої родини є свій «рецепт щастя».

Які стереотипи про сімейне життя руйнуватимуть герої у новому сезоні?

У новому сезоні ми руйнуємо стереотипи, що сімейне життя має бути одноманітним і що традиційні ролі завжди мають залишатися незмінними. Ми спростовуємо, що сім’ю повинен утримувати чоловік, місце жінки біля дітей на кухні, що чоловік голова родини, а жінка шия, що сім’ю треба зберігати заради дітей, що штамп в паспорті обмежує свободу. Не завжди родина, що ззовні здається ідеальною, такою є насправді. Серед наших героїв жінки-кар’єристки з чоловіками в декреті, байкери, свобода для яких головна цінність, в тому числі у шлюбі. Наші героїні доводять, що жінка може бути лідером у родині, будувати кар'єру, і водночас залишатися люблячою матір'ю та дружиною.

Міняю жінку

З якими викликами доводилося зіштовхуватися під час створення нового сезону Міняю жінку в умовах повномасштабної війни?

Найбільшим викликом була сама війна, яка вплинула на всі аспекти життя, включаючи зйомки. Логістика, безпека героїв, тривоги – це все стало частиною виробництва. Ми вперше зіткнулися з проблемою, коли сім’ї відмовлялися від зйомок в останній момент. Дві жінки з Одеси і Миколаєва скасували обмін після обстрілів, вони просто зрозуміли, що не можуть покинути сім’ю, дітей навіть на тиждень. Ще одна з наших героїнь мріяла потрапити в проєкт, коли її чоловік Герой України повернеться з фронту у відпустку, але через ситуацію на передовій його просто не відпустили.     

Попри труднощі, ми вирішили, що проєкт повинен відбутися, оскільки він дає можливість глядачам побачити, як інші родини справляються з викликами нашої нової реальності.  

Війна в Україні вплинула на всі сфери життя українців, порушивши їхній психоемоційний стан та взаємини в сім'ях. Розкажіть, які проблеми в українських сім'ях спостерігали особисто ви на основі досвіду зйомок реаліті.

Війна загострила багато існуючих проблем у сім'ях – від економічних  до психологічних, і додала нових. Найголовніше – це зміна контексту життя самих учасників, українські сім’ї стали більш вразливими. В декого з наших героїв родичі залишились на окупованих територіях, хтось втратив дім. Але попри обставини ми бачили, як виклики цієї війни стають каталізаторами для змін на краще. Родини починають більше цінувати одне одного, переосмислювати свої пріоритети. Одна родина, наприклад, під час повномасштабного вторгнення всиновила дітей, інша - буквально почала життя спочатку в новому місці, дехто з наших сімей ділилися, що війна навчила їх жити одним днем, аби не шкодувати про втрачені можливості, інші навпаки, навчилися планувати життя і готові до всього.

Міняю жінку

Чи погоджуєтесь ви з тим, що інститут шлюбу в Україні зазнає краху на тлі війни? Які кроки, на вашу думку, потрібно зробити, щоб запобігти цьому?

Я не вірю, що інститут шлюбу зазнає краху,  він трансформується. Війна приносить величезні випробування, але також дає можливість зрозуміти, що насправді має значення.

Шлюб  для українців це не просто традиція, для нас важлива родина, і я вважаю, що саме в ній ми можемо знайти силу, яка допоможе впоратися з труднощами. Ми бачили багато щасливих родин, спільне в них  - взаємоповага і партнерство, і саме ці цінності ми прагнули донести до наших глядачів. Я не психолог, але урок, який ми всі засвоїли під час зйомок - щоб зберегти стосунки, потрібен діалог, відкрито говорити про почуття і проблеми, щоб знаходити спільні рішення, і як би не було важко,  бути добрими один до одного.

Не пропустіть новий сезон Міняю жінку щоп'ятниці о 18:00 на телеканалі 1+1 Україна!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли покажуть новий сезон Міняю Жінку: дата прем'єри

Новини по темі