"Мені здавалося, що всі проти цієї війни та всі розуміють, хто агресор", - Лайма Вайкуле в інтервʼю “Мосейчук+” про своє ставлення до війни

Мосейчук+
 Лайма Вайкуле в інтервʼю Мосейчук+ про своє ставлення до війни (відео)

Лайма Вайкуле в інтервʼю “Мосейчук+” про переоцінку цінностей з початку війни.

Поділитися:

Латвійська співачка Лайма Вайкуле в новому випуску “Мосейчук+”, авторського проєкту Наталії Мосейчукщо вийшов о 21:30 “1+1 Україна”, висловилася про російсько-українську війну. Вона розповіла, що відчула у перший день та як у неї змінились цінності під час повномасштабного вторгнення росії в Україну:

"Я не цікавилася політикою, і сьогодні розумію, що це не правильно. Бо ось куди ми прийшли, до такого нещастя. Частково тому, що ми не цікавилися політикою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Їх відкинуло на 100 років назад”: Лайма Вайкуле в інтервʼю “Мосейчук+” назвала головну проблему росіян

Лайма зізналася, як відреагувала на новину про початок війни і як у неї відбулася переоцінка цінностей:

"Це був вибух у моїй голові. Там були тільки емоції. Я не могла думати. Я була в жаху. Мені здавалося, що люди мають ще любов, співчуття, я не вірила, що люди такі злі...

Відбулася повна переоцінка стосунків з людьми і повне розчарування в людях. Мені здається, я стала трохи розумнішою. Я не можу мовчати і ставитися до цього байдуже. І найжахливіше було дізнатися, що не у всіх так. Мені здавалося, що всі проти цієї війни і всі розуміють, хто агресор. Це несправедливо. Це безглузда війна. Це напад на мирних жителів і мені дуже дивно, що є хтось, хто може ставитись до цього спокійно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Було визнано повну неготовність до експлуатації”: Кирило Буданов в ексклюзивному інтервʼю для “Мосейчук+” пояснив, чому білоруси не застосують ядерну зброю

Лайма Вайкуле припустила, чому в Росії більшість підтримує війну:

"Я думаю, це неосвіченість. Є достатньо літератури, і якщо прочитати книги, то люди зрозуміли б, що погано вони роблять самим собі".

Дивіться повний випуск "Мосейчук+" з Лаймою Вайкуле: 

Нагадуємо, повні випуски програми також можна дивитися на сайті 1+1, YouTube каналі Наталії Мосейчук, на сайті та YouTube каналі ТСН, 1+1 video та Київстар ТБ.

Новини по темі