Перед подачею головної страви у новорічну ніч5 закусок до новорічного столу, які здивують гостей хочеться потішити своїх гостей легкими зимовими салатами. Пропонуємо вам приготувати смачні та корисні страви, які будуть до вподоби друзям та родичам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню 2018: 5 рецептів, які здивують ваших гостей

ШУБА З ІКРОЮ

Інгредієнти:

Буряки - 2 шт.

Ікра тріски - 100 г

Желатин - 1 ст.л.

Чорний хліб

Несолодкий йогурт

Лимонний сік

Спеції за смаком. 

Приготування:

1. Зварити буряк та порізати його на кубики. Збити у блендері разом із густим йогуртом, перетворивши на пюре. Додайте дрібку коріандру та трохи лимонного фрешу.

2. Розвести желатин у холодній воді та підігріти. Додати у пюре. 

3. Основа для шуби - чорний хліб із висівками. Наступний шар - ікра тріски. Далі викласти пюре.

4. Відправити страву у холодильник на 1 год.

5. Прикрасьте страву зеленню. 

ОЛІВ’Є

Інгредієнти:

Телячий язик - 200 г

Телятина - 200 г

Перепілка - 2 шт.

Яйце - 2 шт.

Солоні огірки - 200 г

Картопля - 200 г

Зелена цибуля - 20 г

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Оливкова олія - 2,5 ст. л.

Лимонний сік

Рослинні вершки

Сіль та перець

Приготування:

1. Почати варити цибулину та морквину, додати спеції та зелень. Варити телячий язик.

2. Обжарити на сковорідці м’ясо.

3. Приготувати майонез. В окремій посудині змішати два жовтка, лимонний сік, оливкову олію та рослинні вершки. Залишити у холодильнику на 20 хв.

4. Почистити зварений язик. Порізати на кубики. Порізати варену картоплю на кубики. Порізати м’ясо, яйця, цибулю та огірки на кубики.

5. Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Додати оливкової олії та майонезу.

ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Квасоля — 200 г

Мідії — 300 г

помідори — 200 г

1 цибулина

1 відварений буряк

Спеції за смаком 

Маринад:

Цибуля — 1 шт.

Соєвий соус — 1 ст. л.

Бальзамічний оцет — 1 ст. л.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Деталі приготування цього апетитного салату дивіться у відео — там Руслан Сенічкін ділиться всіма секретами.

САЛАТ ІЗ СОЧЕВИЦЕЮ

Інгредієнти:

Сочевиця - 200 г

Кабачок - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Авокадо - 1 шт.

Томатна паста - 1 ч. л.

Болгарський перець - 2 шт.

Оливкову олію - 2 ст. л. 

Приготування:

1. Нарізати на кубики кабачки та болгарський перець. 

2. Покласти овочі на деко. Покропити рослинною олією та спеціями. 

3. Запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хв.

4. Відварити сочевицю в овочевому бульйоні з лавровим листям. 

5. Покласти сочевицю у тарілку, прикрасити в'яленими томатами. 

6. Почистити авокадо, додати його у салат. 

7. Додати овочі та лимонний сік. Прикрасити страву зеленню.

САЛАТ З КУРЯЧОЇ ГРУДКИ

Інгредієнти:

3 жовтки

Оливкова олія

Спеції

Анчоуси

Каперси

Гірчиця

3-4 зубчики часнику.

Мікс салату

Приготування:

1. Приготувати домашній майонез. Змішати у блендері жовтки, оливкову олію та сіль. 

2. Приготувати соус для салату. Змішати у ступі анчоуси, каперси та перець. Додати гірчиці, солі та часнику. 

3. Додати суміш у майонез, змішати міксером.

4. Піджарити курячу грудку на пательні. Додати сіль, перець та спеції. 

5. Викласти на тарілку листя салату, додати соус та перемішати.

6. Порізати курячу грудку на великі слайси. Викласти збоку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати червону ікру: Поради Олексія Душки