Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

6 легких салатів, які стануть окрасою новорічного столу

Нехай на святковому столі буде багато смачних страв

Перед подачею головної страви у новорічну ніч5 закусок до новорічного столу, які здивують гостей хочеться потішити своїх гостей легкими зимовими салатами. Пропонуємо вам приготувати смачні та корисні страви, які будуть до вподоби друзям та родичам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню 2018: 5 рецептів, які здивують ваших гостей

САЛАТ ІЗ МАНДАРИНІВ І БУРЯКА 

Інгредієнти:

Філе - 250 г

Рукола - 30 г 

Цибулина - 1

Буряк - 1

Кунжут

Мандаринки - 3

Соєвий соус

Оливкова олія

Зелень та спеції.

Приготування:

1. Смажити філе на середньому вогні. 

2. Викласти листя салату на тарілку, додати варений або печений буряк, м'ясо та мандаринки. 

3. Змішати оливкову олію та соєвий соус. Полити салат. 

ЛІНИВА ШУБА 

Інгредієнти:

Відварений або запечений буряк

Відварена морква

Відварені яйця без жовтків

Дрібно нашинкована ріпчаста цибуля

Філе оселедця

Майонез

Приготування:

1. В окремій посудині змішати моркву, буряк та цибулю. 

2. Перетворити жовтки в однорідну масу. Додати до суміші із буряка.

3. Додати майонез і перемішати. 

4. У яєчний білок додати начинку з буряка, а зверху покласти шматочок риби. 

ШУБА З ІКРОЮ

Інгредієнти:

Буряки - 2 шт.

Ікра тріски - 100 г

Желатин - 1 ст.л.

Чорний хліб

Несолодкий йогурт

Лимонний сік

Спеції за смаком. 

Приготування:

1. Зварити буряк та порізати його на кубики. Збити у блендері разом із густим йогуртом, перетворивши на пюре. Додайте дрібку коріандру та трохи лимонного фрешу.

2. Розвести желатин у холодній воді та підігріти. Додати у пюре. 

3. Основа для шуби - чорний хліб із висівками. Наступний шар - ікра тріски. Далі викласти пюре.

4. Відправити страву у холодильник на 1 год.

5. Прикрасьте страву зеленню. 

ОЛІВ’Є

Інгредієнти:

Телячий язик - 200 г

Телятина - 200 г

Перепілка - 2 шт.

Яйце - 2 шт.

Солоні огірки - 200 г

Картопля - 200 г

Зелена цибуля - 20 г

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Оливкова олія - 2,5 ст. л.

Лимонний сік

Рослинні вершки

Сіль та перець

Приготування:

1. Почати варити цибулину та морквину, додати спеції та зелень. Варити телячий язик.

2. Обжарити на сковорідці м’ясо.

3. Приготувати майонез. В окремій посудині змішати два жовтка, лимонний сік, оливкову олію та рослинні вершки. Залишити у холодильнику на 20 хв.

4. Почистити зварений язик. Порізати на кубики. Порізати варену картоплю на кубики. Порізати м’ясо, яйця, цибулю та огірки на кубики.

5. Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Додати оливкової олії та майонезу.

ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Квасоля — 200 г

Мідії — 300 г

помідори — 200 г

1 цибулина

1 відварений буряк

Спеції за смаком 

Маринад:

Цибуля — 1 шт.

Соєвий соус — 1 ст. л.

Бальзамічний оцет — 1 ст. л.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Деталі приготування цього апетитного салату дивіться у відео — там Руслан Сенічкін ділиться всіма секретами.

САЛАТ З КУРЯЧОЇ ГРУДКИ

Інгредієнти:

3 жовтки

Оливкова олія

Спеції

Анчоуси

Каперси

Гірчиця

3-4 зубчики часнику.

Мікс салату

Приготування:

1. Приготувати домашній майонез. Змішати у блендері жовтки, оливкову олію та сіль. 

2. Приготувати соус для салату. Змішати у ступі анчоуси, каперси та перець. Додати гірчиці, солі та часнику. 

3. Додати суміш у майонез, змішати міксером.

4. Піджарити курячу грудку на пательні. Додати сіль, перець та спеції. 

5. Викласти на тарілку листя салату, додати соус та перемішати.

6. Порізати курячу грудку на великі слайси. Викласти збоку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати червону ікру: Поради Олексія Душки

2017-12-20