У холодну пору кортить поласувати смачненьким. Ми приготували для вас 5 найкращих рецептів смаколиків, що подарують гарний настрій. Приготуйте запашні страви для усієї сім’ї та смакуйте із задоволенням!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт суперкорисного торта, який можна їсти навіть на ніч

ПУХКІ ПИРІЖКИ

Інгредієнти для тіста:

Борошно - 500 г

Сіль - дрібка

Сода - дрібка

Дріжджі свіжі - 6-7 г

Молоко - 150 мл

Вода - 100 мл

Масло - 60 г

Яйце - 1 шт.

Інгредієнти для начинки:

Капуста - ½

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Приготування:

1. Змішати борошно, сіль та соду.

2. Змішати дріжджі та мед. Перемішати та долити молоко.

3. Додати суміш із дріжджів у борошно. Розбити до тіста яйце та замішати тісто.

4. Спостерігайте за тістом, додайте масло.

5. Замішане тісто закрийте харчовою плівкою та залиште на 40 хв.

6. Нарізати соломкою овочі і протушкувати на пательні.

7. Сформувати пиріжки, намастити зверху жовтком.

8. Залишити страву у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.

МОРКВЯНО-СИРНІ МАФІНИ

Інгредієнти:

Яйця - 5 шт.

Сир - 200 г

Морква - 160 г

Борошно - 200 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Волоський горіх - 100 г

Вершкове масло - 130 г

Ванільний цукор - 1 ст. л.

Тростинний цукор - 130 г

Приготування:

1. Натерти моркву на терці. Подрібнити горіхи і перекласти до моркви. Додати сиру та вершкового масла, а для аромату - ванільного цукру.

2. Насамкінець додати розпушувача та борошна. Замісити тісто.

3. В чашу для блендера розбити яйця. Додати тростинного цукру. Розмішати.

4. Перелити суміш у тарілку з морквою та сиром. Перемішати.

5. Викласти тісто у форми. Відправити страву в піч на 5 хв. при температурі 180 градусів.

6. При подачі присипте мафіни вівсяними пластівцями.

БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ

Інгредієнти:

Вершкове масло - 60 г

Молоко - 100 мл

Цукор - 60 г + 1 ч. л.

Сухі дріжджі - 7 г

Тепла вода - 100 мл

Яйце - 2 шт.

Борошно - 570 г

Коричневий цукор - 150 г

Какао - 30 г

Кориця - 2 ст. л.

Імбир - 1 ст. л.

Вершкове масло - 60 г

Приготування:

1. Змішати сухі дріжджі з цукром. Розвести суміш теплою водою.

2. Змішати у тарілці комбайну борошно, молоко та яйця. Додати дріжджі.

3. Вимішати тісто. При загустінні додати масло. Залишити тісто відпочити на 1,5-2 години.

4. Змішати корицю, імбир та какао.

5. Розкачати тісто до 0,5 см. Змастити тісто розтопленим маслом. Посипати начинкою. Загорнути тісто у рол.

6. Нарізати рол на тістечка і відправити у піч на 15-20 хв. при температурі 180 градусів.

ШОКОЛАДНЕ ТІСТЕЧКО В ЧАШЦІ

Інгредієнти:

Цукор - 3 ст. л.

Яйця - 2 шт.

Какао - 2 ст. л.

Молоко - 6 ст. л.

Борошно - 8 ст. л.

Ванільний цукор - 1 ч. л.

Оливкова олія - 4 ст. л.

Приготування:

1. В окрему посудину розбити яйця. Додати цукор, ванільний цукор та сіль. Збити суміш блендером.

2. Додати рослинну олію та молоко. Знову перемішати.

3. Додати борошно та какао. Знову перемішати.

4. Вилити шоколадну суміш у чашки, заповнивши їх рівно наполовину.

5. Відправити страву у піч на 20 хв. при температурі 180 градусів.

6. При подачі додати морозива та посипати горіхами.

ШОКОЛАДНИЙ ТАРТ

Інгредієнти:

Масло - 100 г

Борошно - 200 г

Цукрова пудра - 1 ч. л.

Яйця - 1 жовток

Ванільний цукор - 1 кавова ложка

Ром - 1 ст. л.

Шоколад - 220 г

Вершки - 220 г

Масло - 50 г

Лікер - 1 ст. л.

Приготування:

1. У чашу контейнера помістити масло і цукрову пудру. Перемішати.

2. Додати ванільний цукор, какао і один жовток. Змішати.

3. Додати рому. Перемішати. Висипати борошно та ретельно змішати.

4. Залишити тісто у холодильнику на 30 хв.

5. Розкачати тісто. Перенести у форму. Випікати протягом 10 хв. при температурі 170 градусів.

6. У посудині змішати шоколад, масло, лікер. Залити гарячими вершками.

7. Прикрасити готове тісто смородиною та залити шоколадною начинкою.

8. Залишити страву у холодильнику на декілька годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт солодкого шоколадного торту без цукру