6 оригінальних версій «Щедрика», які створять святковий настрій

Насолоджуйтеся найпопулярнішою у світі щедрівкою!

Поділитися:

10 найкращих пісень для новорічного настроюТворчість українського композитора Миколи Леонтовича стала невід’ємною частиною зимових свят. Над музичним твором «Щедрик», який знають у всьому світі, він працював майже все життя. 

Уперше, понад 100 років тому, композицію виконав хор Київського національного університету імені Тараса Шевченка під керівництвом самого композитора. А вже 1921 року музичний твір під назвою Carol of the Bells вперше почули в нью-йоркському Карнегі Хол.

Існує понад 50 різних варіацій «Щедрика». Пропонуємо послухати 6 оригінальних версій виконання найпопулярнішої у світі щедрівки. 

1. Український гурт ONUKA представив свою версію різдвяного хіта у стінах Львівського аеропорту. 

«Чому ми вирішили відзняти це відео в аеропорті? Тому що «дорога» стала нашою другою домівкою і весь рік ми «літали, як ластівочки»! Щасливих всім свят. Миру нашим домівкам!» — написала ONUKA на сторінці гурту у Facebook.

Як це було, дивіться далі.

2. Відома композиція пролунала і в проекті «Різдвяна історія» — з уст Тіни Кароль та дитячого хору. Відео знімали на тлі стародавніх фресок і мозаїк Софійського собору.

3. Учасники вокального шоу «Голос. Діти-2» також записали свою, сучасну, версію «Щедрика». 

4. У програмі Сніданок з 1+1 різдвяну пісню виконав Олег Скрипка разом із дитячим фольклорним ансамблем Зернятко. 

5. Цікавого звучання набув «Щедрик» від відомого українського бандуриста Ярослава Джуся та KIWI Project. Композиція поєднала в собі звучання бандури та клубну музику. Слухайте!

6. Понад 33 млн переглядів на YouTube зібрав «Щедрик» у виконанні американського музичного гурту The Piano Guy. Учасник колективу зіграв відому щедрівку на віолончелі.