Як зберегти красу живої ялинки якнайдовше: Розповсюджені міфи і корисні лайфхаки

Експерт із садівництва Наталя Підлісна розповіла, як зберегти красу живої ялинки

Поділитися:

До Нового року залишилося менше двох тижнів, і всі поспішають придбати новорічну ялинку. Як зберегти красу та свіжість ялинки надовше - розповіла експерт із садівництва Наталя Підлісна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 кроків, щоб почати Новий рік на х​вилі успіху і позитиву

1. Живій ялинці потрібне прохолодне середовище. Соснові гілки зберігають свою свіжість протягом 5-6 тижнів, а ялинка - 3-4 тижні. Ці рослини люблять холод, тому варто їх періодично обприскувати.

Обприскувати ялинку можна звичайною холодною водою, однак для покращення ефекту можна додати у воду трішки соку алоє.

2. Якщо ви обрали ялинку у горщику, перевірте її коріння. Ялинка має великий стрижневий корінь. Для того щоб вона довго стояла, варто посадити її у глибокий горщик. 

Якщо ви проживаєте у будинку, після закінчення новорічних свят можна пересадити ялинку, аби вона росла біля дому. 

3. Гілки ялинки у горщику слід обприскувати саліциловою кислотою. Взимку жива ялинка не росте, однак коли ви принесете її у тепло, на кінчиках гілок утворяться бруньки. Після цього пересаджувати ялинку на вулицю може бути небезпечно, адже вона може загинути. 

Змішайте саліцилову кислоту із водою у співвідношенні ⅓ і обприсніть кінчики гілочок живої ялинки. Це сповільнить її ріст. 

4. Прикрасити свою оселю можна ялинкою без іграшок. У моду прийшов так званий екодизайн. Люди часто прикрашають оселі ялинками без жодних прикрас. Можна помістити гілочки у великі скляні банки або вази. Це додасть вашій оселі свіжості та відчуття природності. 

5. Існують також цікаві способи, як захистити ялинку від домашніх улюбленців

- обмотайте стовбур ялинки фольгою. Коти не люблять запускати кігтики у фольгу, тому ваш кіт не робитиме спроб залізти на ялинку;

- не ставте ялинку біля предметів, які допоможуть домашньому улюбленцю вилізти на неї;

- не прикрашайте ялинку одразу ж після її встановлення. Нехай ваш котик чи собачка звикнуть до нового предмету у домі;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити на свята тим, хто залишиться у місті