10 цікавих фактів про фільм "Пірати Карибського моря", який можна подивитися на "1+1 Україна"

Цікаві факти про фільм "Пірати Карибського моря"

Хто міг зіграти роль Джека Горобця та ким надихався Джонні Депп для створення образу шаленого пірата?

Поділитися:

На "1+1 Україна" продовжується січень кінохітів. Цього тижня глядачі зможуть насолодитися пригодами улюбленого пірата Джека Горобця

  • Четвер, 11 січня", о 19:00 — "Пірати Карибського моря: На дивних берегах".
  • П'ятниця, 12 січня, о 19:00 — "Пірати Карибського моря: Помста Салазара".
  • Субота, 13 січня, о 12:55 — "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини", о 19:00 — "Пірати Карибського моря: Скриня Мерця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригоди піратів та історії кохання: 9 фільмів на "1+1 Україна", які варто подивитися цього тижня

Цікаві факти про фільм "Пірати Карибського моря"

►На створення фільму авторів надихнув однойменний атракціон в Діснейленді. Світова прем'єра картини також відбулася саме там у 2003 році.

►Золоті зуби Джека Горобця — справжні імплантати. Спочатку їх було більше, але продюсер Джеррі Брукхаймер попросив частину прибрати.

►Герою Джоні Деппа підбирали одяг і грим так, щоб приховати численні татуювання на тілі актора.

►Цікаво, що у фільмі татуювання горобця на руці капітана Джека Горобця було несправжнім. Лише згодом Джонні Депп зробив собі точну, але птах дивиться в інший бік. Також він зробив собі напис "Джек" на честь сина. 

►Сценаристи назвали Вілла Тернера найкращим фехтувальником з усіх персонажів фільму. Далі йдуть Норрінгтон і Барбоса, а от Джек Горобець вважається найгіршим у цій справі.

►Роль Джека Горобця могли зіграти Майкл Кітон, Джим Керрі або Крістофер Уокен, але врешті автори картини обрали саме Деппа.

►Джонні Депп погодився зніматися в цьому фільмі, коли сценарій ще навіть не був завершений, а під час зйомок витратив понад 60 000 доларів на куртки для знімальної групи, які захищали їх від негоди.

►На створення образу шаленого пірата, а саме манеру поведінки та ходу, Деппа надихнув один з його друзів — гітарист гурту "The Rolling stones" Кейт Річардс.

►Після виходу першого фільму компанія «Disney» закрила атракціон «Пірати Карибського моря», щоб переробити програму. У атракціон додали сюжетну лінію, в якій капітан Барбоса переслідував Джека Горобця.

►Дублеркою Пенелопи Крус у частині "Пірати Карибського моря: На дивних берегах" стала її рідна сестра Моніка Крус. А от один із головних героїв фільму пірат Чорна Борода — реальний персонаж, відомий з всесвітньої історії.

Дивіться фільм "Пірати Карибського моря" цього тижня на "1+1 Україна".

Новини по темі