1+1 покаже документальний фільм Висота 307, 5 про бій у Дебальцевому

Документальний фільм Висота 307,5 скоро в ефірі 1+1
1plus1.ua

Не пропусти.

Поділитися:

Уже цієї п’ятниці, 21 червня, на 1+1 відбудеться прем’єра документального фільму Висота 307,5 про запеклий бій у Дебальцевому. Режисером стрічки стала спецкореспондентка ТСН Євгенія Цвєтанська.

Фото: 1plus1.ua

У основі сюжету документального фільму Висота 307, 5 – події одного з найважчих боїв за роки окупації – протистояння агресору 25 січня 2015 року у Дебальцевому, коли ворожі танки просто в окопах переїжджали українських бійців. Герої АТО кілька днів утримували під контролем стратегічну висоту 307, 5, яку між собою вони назвали «Валєра», аби українські воїни змогли вийти з оточення. Одними з героїв стрічки стали безпосередні учасники бою – сержант Борис Лисий та командир Олександр Зозуляк. Олександр декілька годин пролежав під гусенями багатотонного ворожого танку. Побратими та сам чоловік не вірили в його шанси на життя. Проте Олександр вижив, одужав, а згодом ще й здобув срібло на міжнародних змаганнях в Австралії зі стрільби з лука.

Фото: 1plus1.ua

Продюсером документальної стрічки став Олександр Дріз, оператор – Костянтин Воробйов.

Від початку бойових дій на сході України Євгенія була у найгарячіших точках, робила сюжети та прямі трансляції з героями АТО просто під обстрілами ворога. Кореспондентка нагороджена медаллю «За сприяння Збройним Силам України» та є співавторкою книги Війна очима ТСН.

Фото: 1plus1.ua

Для знімань фільму Євгенія Цвєтанська відшукала всіх героїв оборони опорного пункту «Валєра», аби детально розповісти історію того страшного бою – від початку і до виходу українських бійців із оточення. Разом із творчою групою проекту вони вирушили у Дебальцеве, українські військові вперше за довгий час знову пройшлися місцями, що нагадали їм про оборону стратегічної висоти.

Фото: 1plus1.ua

Документальну стрічку створено на замовлення Міністерства культури України.

Фото: 1plus1.ua

Прем’єра фільму Висота 307, 5 відбудеться 21 червня о 01:10  ночі на телеканалі 1+1.

Також проект можна буде подивитися на сайті або в мобільному додатку 1+1 video, що об'єднує весь контент, який був показаний в ефірі телеканалів 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, УНІАН-ТБ, 1+1 International, і дозволяє дивитися улюблені фільми і серіали в будь-який зручний для глядача час.

Новини по темі