1+1 презентував спецпроект ТСН «Розділені»

1+1 презентував спецпроект ТСН «Розділені»

Під час заходу автори проекту презентували 2 серії «Розділених» та разом з запрошеними експертами та гостями обговорили їх.

Поділитися:

Вчора, 22 липня, відбувся допрем’єрний показ нового спецпроекту ТСН «Розділені», який  глядачі  побачать вже 26 липня о 19.30 в ефірі ТСН на 1+1. Під час презентації авторка проекту Неллі Ковальська із командою ТСН презентувала  дві історії — Ірландії та Кіпру та розповіла, як створювали продукт.

«Розділені» — це 5 авторських міні-фільмів про країни, які за різних обставин були розділені, а їхні частини — окуповані. У серіях глядачі побачать на прикладі Кіпру, Молдови, Колумбії, Німеччини та Ірландії, як військово-політичні амбіції впливають на життя громадян та їхні долі. Преспоказ відвідали міністр ветеранів Юлія Лапутіна, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, політик, провідник кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, акторка Римма Зюбіна та інші поважні гості.

Модератором вечора була спецкореспондентка ТСН Наталія Нагорна. З прем’єрою проекту команду ТСН привітав генеральний продюсер 1+1 Максим Кривицький.

«Розділені» — важливий проект для нас, адже він передає саме той вектор цінностей, який 1+1 обрав для себе з самого початку створення. Ми продовжуємо інформаційно-освітню місію і, дотримуючись високих стандартів, забезпечуємо глядачів якісним інформаційним контентом. Цей проект змушує замислитись, і ми впевнені, що наш глядач — свідомий і зробить висновки самостійно», — сказав Максим Кривицький.

Під час заходу команду ТСН привітав директор департаменту інформаційного мовлення 1+1 Сергій Попов та розповів про проект. 

«Я пишаюся, що саме наша команда створила такий потужний, складний, інформативний продукт. Адже найбільша цінність — це знання. Проаналізувавши досвід різних країн, історії яких у чомусь нагадують український досвід, у чомусь — відрізняються, можна зробити висновки — якою ми хочемо бачити свою країну у майбутньому, і які кроки нам потрібно для цього робити, а яких — уникати. Ми би хотіли, щоб ці ситуації проаналізували і громадяни, і влада. Я щасливий, що ми пішли на цей крок, і з нетерпінням чекаємо, як його сприйме глядач».

Заступник директорка департаменту з нових форматів 1+1 Ольга Кашпор  представила команду, яка працювала над телепродуктом, та поділилась своїми враженнями.

«Будувати найгірший мир завжди складніше, ніж розв’язати війну. Ми покажемо 5 країн, які були розділені, ми поговорили з чотирма президентами, які вершили долі і ухвалювали історичні рішення. Але найголовніше,  покажемо очевидців цих подій, які на собі відчули усі наслідки. Ми не хотіли шукати рецептів чи відповідей, а прагнули показати, як глобальні рішення впливають на конкретні життя», — підкреслила Ольга Кашпор.

Авторка «Розділених», спецкореспондентка ТСН Неллі Ковальська розповіла, як створювали проект, що її вразило найбільше під час зйомок та чому хоче, щоб цей продукт побачило якомога більше людей.

«Ми з командою побували у десяти експедиціях, подолали понад три десятки перельотів та близько тисячі кілометрів за кермом у кожній країні. За цей час нам вдалось відзняти різних героїв: учасників подій, які колись стріляли один в одного, політиків, які брали участь у процесах, мешканців, які стали заручниками ситуації. Наші герої пройшли певний досвід, що може бути корисним глядачам. Про що вони мріють та чи змінили своє ставлення до ситуації, у яку потрапили? Яка ціна компромісу? «Розділені» - це історії саме про людей», — підкреслила Неллі Ковальська.

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна поділилась своїми враження після перегляду серій.

«Це дійсно дуже потужна робота, тому що розповідати про війну потрібно. Війна має багато відтінків, і всі вони трагічні. Війна розділяє. Для України дуже важливо розповідати про це, адже люди мають усвідомлювати реальність і думати про майбутнє. Цей продукт варто дивитися і політикам, і не лише в Україні. Адже потрібно пам’ятати, що політика — це не тільки інтереси, території, амбіції, а в першу чергу — люди, їхні життя і їхнє майбутнє», — наголосила Юлія Лапутіна.

На допрем’єрному показі також був присутній голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який після перегляду поділився власною історію розділення.

«Це — трагедія, коли люди стають розділеними. Вчора в Симферополі ховали ветерана кримськотатарського національного руху, а ми навіть не змогли попрощатись з ним, адже не можемо потрапити додому, на нашу рідну землю. Я розумію, що у даному проекті немає рецептів, але все, що відбувається з нами зараз, побідне до ситуацій, показаних у цих відео, і піднімає ті самі проблеми. Після перегляду цього проекту я багато чого для себе зрозумів, чого раніше не усвідомлював», — прокоментував Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий тур ТСН країною: 1+1 готує грандіозний проект до 30-ї річниці Незалежності України

На презентації спецпроекту ТСН «Розділені» також були присутні: український журналіст, політв’язень Кремля Роман Сущенко, політик Ірина Верещук, акторка Катерина Степанкова. Захід відвідали правник Геннадій Друзенко, архімандрит Кирило Говорун, митрополит ПЦУ Олександр Драбинко. На допрем’єрний показ прийшли волонтерка АТО Олена Масоріна, громадська діячка Уляна Пчолкіна. Підтримати команду ТСН завітали ведучі «Твого Дня» Ірина Ванникова, Руслана Писанка та Володимир Рабчун, а також ведуча ТСН Соломія Вітвіцька.

Ведучі «Твого Дня» Руслана Писанка, Ірина Ванникова та Володимир Рабчун

По завершенню перегляду серій про Ірландію та Кіпр відбулася дискусія з запрошеними гостями,  під час якої усі охочі ділилися враженнями від побаченого. Зокрема,  свою думку  висловили: Мустафа Джемілєв, Людмила Денісова, Роман Сущенко, Ярина Митрофанова.

Мустафа Джемілєв

Після виходу спецпроекту «Розділені», у суботньому та недільному ефірі ТСН, глядачам покажуть два сюжети про події в Україні, над якими працювала кореспондентка ТСН Мар’яна Бухан. У них глядачі почують коментарі влади та звичайних громадян, що вони думають про поточну ситуацію у країні та як бачать перспективи її розв’язання.

Не пропустіть прем’єру спецпроекту ТСН «Розділені» кожен день з 26 липня о 19:30 в ефірі ТСН на 1+1.

Новини по темі