15-річна дівчинка створила анімаційний фільм, який побачили 10 000 глядачів

15-річна дівчинка створила анімаційний фільм, який побачили 10 000 глядачів. Новини на офіційному сайті 1+1
1plus1.ua

Лідія Таран та студія Animagrad допомогли хворій дівчинці створити мультфільм про майбутнє.

Поділитися:

23 вересня на фестивалі короткого метра «Де кіно. Епізод 2» Вероніка Тимофієва, підопічна проекту «Здійсни мрію», презентувала перед багатотисячною аудиторією мультфільм, який вона створювала кілька місяців. 15-річна героїня з Черкащини страждає на страшне захворювання ЦНС, але попри біль і перенавантаження представила свій мультфільм тим, хто тільки мріє про кінодебют, і професіоналам, які вже давно працюють у кінематографі.

Переглянути мультик можна за посиланням.

Уже кілька років Вероніка Тимофієва страждає на первинний ангіїт ЦНС. В Україні вона єдина така дитина. Цей діагноз означає, що імунна система замість сторонніх інфекцій атакує організм дівчинки, зокрема, нервові клітини, а кожен напад може закінчитися комою. Коли тобі 15, хочеться планувати майбутнє, але доводиться щодня коригувати плани, на заваді яким стає біль. Вероніка мусить регулярно проходити курси лікування із крапельницями тощо. Тож вона знаходить порятунок у малюванні. Це її особиста медитація, порятунок від нестерпного болю. Вероніка створює персонажів і пише для них історії. Щоб персонажі оживали не тільки в її уяві і щоб ними можна було ділитися з іншими, дівчинка мріє стати аніматором. Її велика мета – створити  власний анімаційний серіал і освоїти професію motion-дизайнера.

Чарівниками, які зголосилися здійснити цю мрію та допомогти дитині у створенні її першого мультфільму, стала студія Animagrad (FILM.UA Group) разом із куратором проекту «Здійсни мрію» Лідією Таран та командою 1+1. Вони допомогли Вероніці опанувати спеціальні програми для створення анімаційних роликів. Олена Борисова, яка керує мережею ресторанів «Сім'ї Діми Борисова», подарувала Вероніці потужний високотехнологічний ноутбук, а представники корпорації Wacom – графічний планшет Intuos Comic, встановили на нього пакет необхідних програм і навчили дівчину з ними працювати. А далі були десятки годин роботи з планшетом, адже за місяць у середньому вдається анімувати всього кілька секунд.

Знадобилося понад 5 місяців творчих сумнівів, додаткових майстер-класів і консультацій сценаристів, щоб Вероніка змогла оголосити, що мультфільм готовий.

Ці 2 хвилини – лише анонс цілого мультиплікаційного серіалу про незвичайну школу і розмаїтий світ, у якому кожен може бути щасливим.

Оплески шанувальників, селфі та вітання – усмішка не сходить з обличчя юної аніматорки. Вероніка впевнено заявляє, що готова і далі вдосконалювати свої знання й навички в анімації. 

Чесно кажучи, я так захопилася процесом, що навіть забула, що хворію, - зізналася дівчина.

«Проект «Здійсни мрію» оживляє мрії. І силу цих мрій не спинити. Важка хвороба й операція на мозку не стали завадою на шляху до заповітного бажання Вероніки. Це бажання вело її до особистої великої мети. Тепер вона знає: мрії здійснюються, треба лише трохи сміливості, щоб зробити крок їм назустріч. А я щаслива, що ще одна дитина, яка щодня бореться зі страшною недугою, отримала незабутні емоції і відчуття справжнього щастя», - прокоментувала кураторка проекту «Здійсни мрію» Лідія Таран.

Дивіться, як усе було, у двох серіях ТСН: 1 частина2 частина.

 

Новини по темі