22 вересня — День без автомобіля: ідеї та цілі святкування

22 вересня — Міжнародний день без автомобіля: традиції дня
Freepik

Міжнародний день без автомобіля: що це за свято, історія та традиції дня.

Поділитися:

Щорічно 22 вересня у світі відзначають Міжнародний день без автомобіля. Що це за свято, яка його мета та як проводять цей день?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вихідні у вересні 2023: перелік професійних, релігійних та державних свят

День без автомобіля: історія

День без автомобіля був започаткований у Франції в 1998 році, коли місцева влада декількох міст вирішила зупинити автомобільний рух на 24 години. В наступні роки ця традиція поширилась серед європейських країн, Канади та США. В Україні День без автомобілів офіційно не відзначають, однак акції на підтримку ідеї свята проводять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в деяких містах.

День без автомобіля: мета свята

Міжнародний день без автомобіля 22 вересня привертає увагу до забруднення атмосферного повітря транспортними засобами. Таким чином люди намагаються зменшити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, шумове навантаження та посприяти розвиткові альтернативних видів пересування.

Як відзнають День без автомобілів

В цей день люди відмовляються від використання автомобілів. В деяких громадах навіть забороняється їздити на машинах. Люди використовують альтернативні способи пересування: велосипеди, самокати або прогулянки пішки, що також корисно для здоров'я.

Як керувати велосипедом у великому місті, дивіться:

Новини по темі