День української державності: що це за свято, чи є вихідний, привітання

День української державності: що це за свято, привітання

Коли День української державності: нова дата, привітання у прозі та картинках

Поділитися:

Третій рік поспіль в Україні відзначають День української державності. У 2024 році дата святкування змінилася, і тепер це 15 липня. Зібрали подробиці про свято та щирі привітання.

Коли День української державності: дата та історія свята

Це свято було встановлено 2021 року указом Президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року) і вперше відзначено у 2022 році. Воно символізує становлення нашої держави та її тисячолітню історію. Спочатку датою святкування обрали 28 липня — у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України. Однак у зв'язку з переходом у вересні 2023 року Православної церкви України на новоюліанський календар, дату свята змістили на 13 днів раніше. Тож, тепер День Української Державності офіційно відзначається 15 липня.

Чи є вихідний на День української державності

Наразі через повномасштабне вторгнення Росії в Україні триває воєнний стан, який продовжили до 11 серпня 2024 року. Через це усі святкові вихідні скасовано. Тож, День Української державності цього року не є вихідним.

День української державності: привітання в прозі та картинках

1. З глибокою повагою та щирою душею вітаю вас з Днем української державності! Нехай цей день надихає нас на нові звершення, єднає у прагненні до миру, процвітання та щасливого майбутнього нашої Батьківщини! Бажаю міцного здоров'я, невичерпної енергії, мудрості та злагоди! Слава Україні!

2. Дорогі співвітчизники! Вітаю вас з державним святом - Днем української державності! Цей день є символом нашої єдності, незламності та віри у світле майбутнє. Бажаю кожному українцю міцного здоров'я, щастя, миру та добробуту! Нехай наша держава завжди буде сильною, незалежною та квітучою! Слава Україні! Героям слава!

3. Вітаю з Днем української державності! Бажаю всім українцям єднання, міцного миру, злагоди та нових звершень! Нехай наша держава буде вічною, а народ - непереможним! Слава Україні!

День української державності

День української державності

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ситуація в електроенергетиці покращиться: як довго чекати на зменшення кількості графіків відключень

Дивіться також звернення президента України Володимира Зеленського в День української державності у ТСН, що виходить на YouTube та в марафоні новин.

Новини по темі