Яке сьогодні свято: 24 червня – День ромашки

Яке сьогодні свято 24 червня: день ромашки
Pexels/Brigitte Tohm

Сьогодні, 24 червня, День феї та День ромашки!

Поділитися:

Сьогодні 24 червня День ромашки — найголовніший день в боротьбі з туберкульозом і день фтизіатрії в цілому. День ромашки почали святкувати у Швеції. Дата 24 березня було офіційно заснована як День ромашки в 1982 році за ініціативою ВООЗ.

День ромашки: історія свята

Чому саме день ромашок? Справа в тому, що ромашка була уособленням «природного антибіотика» і входила до складу народних засобів для запобігання туберкульозу. Люди продавали квіти для того, щоб з виручених коштів допомогти хворим. Після того, як в Швеції придумали традицію приколювати квітка білої ромашки на одяг, люди з країн Скандинавії і Західної Європи теж вирішили підхопити її. 

Сьогодні відзначаємо також такі події:

  • День феї
  • День святого Івана Хрестителя
  • День басейну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресивний індійський штам коронавірусу наблизився до України: чим він страшний і що нам загрожує (ВІДЕО)

День святого Івана Хрестителя

Іван (Іоанн) Хреститель – попередник Ісуса Христа у християнстві, який пророкував його пришестя, жив у пустелі аскетом та потім проповідував хрещення покаянням для юдеїв, хрестив у водах Йордану Ісуса Христа. Був обезголовлений царем Іродом Антипою через намовляння Іродіади. 24 червня прийнято вважати його Днем народження.

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 24 червня, День янгола святкують Єфрем, Варфоломій, Варнава та Марія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування в дитячому садочку: що не так з меню та коли воно зміниться (ВІДЕО)

Знаменні події

У 1934 році столиця УРСР перенесена з Харкова до Києва.
У 1947 році вперше офіційно повідомили про НЛО.

Новини по темі