Харчування в дитячому садочку: що не так з меню та коли воно зміниться (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Харчування в дитячому садочку, оновлене меню в українських дитячих садках
Pexels/Alexander Dummer

Харчування в українських дитячих садочках далеке від ідеалу. Батьки нарікають на обмаль в меню овочів і фруктів та на наявність у ньому шкідливих для дитини продуктів. Чи будуть зміни?

Поділитися:

Що не так з меню в українських дитячих садках? Чому батьки і діти нарікають на те, що їжа там несмачна і часто зовсім не корисна? Та чи можна очікувати на зміни на краще у цьому питанні вже найближчим часом? Розбиралися кореспонденти ранкового шоу «Сніданок з 1+1».

Фото: Facebook Олени Зеленської

Один овоч, 1 фрукт та … кава – ось що наразі присутнє в меню дитини у дитячому садку на 1 день. Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла Ярослава Шумик, колишня журналістка «1+1», мама 2-х дітей.

Інші мами також нарікають на їжу їхніх дітей у садках: у раціоні бракує овочів та фруктів, продукти часто приготовані несмачно, дуже не вистачає різноманітності. У результаті діти погано їдять і не отримують необхідних для них вітамінів та мікроелементів з продуктів, як це має бути.

На сьогодні меню у дитячих садках складається певною групою осіб, відповідальною за харчування, затверджується керівником дошкільного закладу і погоджується з Держпродспоживслужбою. Є документи, у яких чітко прописано, скільки та яких продуктів діти мають з’їдати за день. Проте ці документи та дитяче меню не змінювалися в Україні вже довгих 17 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться з вересня харчування в школах: розказують Олена Зеленська та Євген Клопотенко

Нарешті в березні цього року Уряд затвердив нові норми харчування для дітей у дошкільних закладах. Також буде розроблене нове меню для дитсадків, і там вже має бути більше овочів та фруктів, і не буде шкідливих продуктів (таких, як сосиски, наприклад).

Питання харчування дітей у школах і садках взяла під свій особистий контроль перша леді Олена Зеленська. А ось над меню працює відомий кулінар Євген Клопотенко.

Фото: Facebook Олени Зеленської

Оновлена версія харчування в українських школах і садочках має з’явитися вже у вересні цього року. Більше про це вкрай важливе для всіх батьків питання дивіться у випуску «Сніданку з 1+1» за 23 червня 2021 року.

Новини по темі