3 види спорту для швидкого схуднення

Без активного руху та спорту неможливо отримати енергійне тіло та струнку фігуру.

Поділитися:

Постійні заняття спортом дозволяють контролювати самопочуття, зміцнити здоров'я та позбутись надлишкових кілограмів. Принципова відмінність між жорсткими дієтами і спортивними навантаженнями в тому, що сідаючи на дієту, ви змушуєте тіло переходити на режим економії енергії. Таким чином організм може отримати стрес, однак спортивні навантаження збільшують енерговитрати.

Проте при бажанні схуднути все ж варто врахувати та переглянути свій звичний режим харчування. У меню мають бути тільки корисні та низькокалорійні продукти. Бажано також, щоб харчування стало дробовим – прийоми їжі відбувались не менше, ніж п'ять чи шість разів на день. І порції мають бути відносно невеликими. Крім цього, в процесі схуднення для ефекту рекомендують випивати на день не менше двох літрів води.

Заняття спортом збільшують обмін речовин, тому організм і в стані спокою і уві сні починає витрачати на забезпечення своєї життєдіяльності на 10-15% більше калорій, ніж зазвичай.

Вправа «велосипед»

Один з найкращих способів отримати струнку талію – виконувати вправу «велосипед». Для цього треба лягти на спину і крутити уявні педалі.

Для початку потрібно виконувати вправу у один або два підходи, при цьому виконуючи 10-15 рухів ногами, поступово можна збільшити кількість до 20-30. Однак, як радять фахівці, необхідно працювати усім корпусом, тримаючи зігнуту ногу нерухомою. Виконуючи вправу, відривайте плечі, голову та шию від підлоги, тягніться лівим плечем до правого коліна та навпаки. Так з'явиться додаткове навантаження на прес.

Плавання

Цей вид спорту є бездоганним для схуднення. Він чинить оздоровчий вплив на весь організм. Займаючись плаванням, людина зміцнить хребет та допоможе виправити поставу.

Під час одного заняття плаванням організм втрачає приблизно 600 калорій та покращується кровообіг.

Займатись плаванням рекомендують не менше тридцяти хвилин та не рідше, ніж тричі на тиждень. Безпосередньо перед водними процедурами варто провести розминку для розігріву тіла. Серед таких вправ може бути присідання, нахили та оберти корпусом.

Гантелі у руки

Рельєфні м'язи плечей виглядають не тільки сексуально, але і візуально зменшують нижню частину тіла. З підкачаними руками будь-яка відкрита майка стане секретною зброєю під час побачення. Тому до фітнес-програми варто додати і вправи для м'язів рук. Для цього поставте ноги на ширині плечей, коліна трішки зігніть. У руки візьміть гантелі ат витягніть перед собою. Разом з видихом згинайте лікті поки кисті рук не стануть перпендикулярними підлозі. Таке фізичне навантаження рекомендують виконувати у 2-3 підходи по 8-12 разів. Врахуйте при виборі і вагу гантель, вони мають бути максимум півтора кілограми. Щоб не перекачати м'язи рук – збільшуйте не вагу гантелей, а просто кількість підходів.

Остаточний вибір кращого виду спорту для схуднення залежить від індивідуальних переваг та побажань. Адже важливо, щоб навантаження приносили і моральне задоволення.

Новини по темі