30 днів на працевлаштування: безробітні, які не знайдуть роботу за місяць, будуть залучатися до суспільно корисних робіт – Денис Шмигаль

Суспільно корисні роботи за мінімальну заробітну плату: що чекає на безробітних, які за місяць не працевлаштуються (прем’єр-міністр Денис Шмигаль)
Facebook Добробат

Безробітних в Україні будуть долучати до суспільно корисних робіт.

Поділитися:

У офіційно зареєстрованих безробітних в Україні відтепер буде 30 днів на працевлаштування. Якщо за цей час робота їм не знайдеться, їх будуть долучати до виконання суспільно корисних робіт за мінімальну зарплату. Про це у своїй промові на засіданні Уряду 21 червня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ви втратили роботу через війну: отримати статус безробітного та оформити допомогу відтепер можна в Дії

Отже, Денис Шмигаль проанонсував реформу сфери зайнятості в Україні. Очільник Уряду зауважив:

"В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується і організації роботи в тилу. Офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Звичайно, що ця праця буде оплачуватися. Держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної".

Що ж саме передбачають суспільно корисні роботи? За словами Дениса Шмигаля, це може бути:

►розбір завалів; 

►будівництво захисних споруд;

►роботи з благоустрою;

►ремонтні чи сільськогосподарські роботи.

Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як держава підтримує безробітних під час війни: корисна інформація від Мінцифри

Про це нововведення у сфері зайнятості Шмигаль говорить:

"Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту".

Крім того, прем'єр-міністр повідомив, що статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває закордоном більше 30 днів під час воєнного стану.

Новини по темі