5 неочікуваних смакових поєднань, які варто спробувати хоч раз у житті

Топ-5 смакових поєднань, які вас здивують
Фото: Solominphoto / Freepik

Свято для смакових рецепторів.

Поділитися:

Здавалося б, кому як не українцям знати все про екстремальні поєднання продуктів: наш улюблений борщ і «майонезні» салати із вражаючою кількістю інгредієнтів зазвичай шокують іноземців. Але часом світові кулінари пропонують настільки екзотичні комбінації, що повірити в їхній вишуканий смак просто неможливо. Втім, ми вирішили ризикнути – і залишилися задоволені. Спробуйте теж трохи розширити свої гастрономічні горизонти.

Фруктовий салат + перець чилі

Фото: Freepik

Посипані цукром або заправлені йогуртом шматочки фруктів – занадто нудно. Мексиканці додають до такого салату мелений перець чилі та лимонний сік. Секрет у тому, що капсаїцин, на який багатий гострий перець, справді підсилює смак фруктів. Уже не десерт, але корисно.

Диня + шинка

Фото: Unsplash

Традиційна італійська закуска до вина. Гості будуть приємно здивовані.

Кава + вершкове масло

Фото: Pixabay

Якщо кофеїн вас не бадьорить, підсильте його дію вершковим маслом. Дейв Атсон, автор незвичайного рецепта, надихався традиційним тибетським напоєм тсампу – чаєм з маслом із молока яка. Через любов до кави і за браком яка, ключові інгредієнти Дейв замінив. Вийшло ще смачніше – наче вершковий лате.

Арахісова паста + помідор

Фото: Unsplash

Не бійтеся використовувати горіхові пасти під час приготування основних страв. Соус на основі арахісової пасти добре відтіняє смак м'яса і може стати чудовою заправкою для салату.

Попкорн + молоко

Фото: Pixabay

Хто сказав, що попкорн можна їсти тільки в кінозалі? Ніхто. Тому заливаємо молоком і насолоджуємося альтернативою кукурудзяним пластівцям до сніданку. Краще солодкий або з нейтральним смаком, але тут вже все залежить від того, наскільки ви авантюрна людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 незвичайних страв із яблук, які здивують ваших рідних

Новини по темі