5 неочікуваних смакових поєднань, які варто спробувати хоч раз у житті
Свято для смакових рецепторів.
Здавалося б, кому як не українцям знати все про екстремальні поєднання продуктів: наш улюблений борщ і «майонезні» салати із вражаючою кількістю інгредієнтів зазвичай шокують іноземців. Але часом світові кулінари пропонують настільки екзотичні комбінації, що повірити в їхній вишуканий смак просто неможливо. Втім, ми вирішили ризикнути – і залишилися задоволені. Спробуйте теж трохи розширити свої гастрономічні горизонти.
Фруктовий салат + перець чилі
Фото: Freepik
Посипані цукром або заправлені йогуртом шматочки фруктів – занадто нудно. Мексиканці додають до такого салату мелений перець чилі та лимонний сік. Секрет у тому, що капсаїцин, на який багатий гострий перець, справді підсилює смак фруктів. Уже не десерт, але корисно.
Диня + шинка
Фото: Unsplash
Традиційна італійська закуска до вина. Гості будуть приємно здивовані.
Кава + вершкове масло
Фото: Pixabay
Якщо кофеїн вас не бадьорить, підсильте його дію вершковим маслом. Дейв Атсон, автор незвичайного рецепта, надихався традиційним тибетським напоєм тсампу – чаєм з маслом із молока яка. Через любов до кави і за браком яка, ключові інгредієнти Дейв замінив. Вийшло ще смачніше – наче вершковий лате.
Арахісова паста + помідор
Фото: Unsplash
Не бійтеся використовувати горіхові пасти під час приготування основних страв. Соус на основі арахісової пасти добре відтіняє смак м'яса і може стати чудовою заправкою для салату.
Попкорн + молоко
Фото: Pixabay
Хто сказав, що попкорн можна їсти тільки в кінозалі? Ніхто. Тому заливаємо молоком і насолоджуємося альтернативою кукурудзяним пластівцям до сніданку. Краще солодкий або з нейтральним смаком, але тут вже все залежить від того, наскільки ви авантюрна людина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 незвичайних страв із яблук, які здивують ваших рідних