5 незвичайних страв із яблук, які здивують ваших рідних

Візьміть до уваги декілька оригінальних осінніх рецептів!

Поділитися:

Осінь - сезон яблук, тож пропонуємо приготувати оригінальні страви з ними і здивувати рідних та друзів. До вашої уваги 5 надсмачних рецептів з яблук, які легко приготувати вдома. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської

МАРИНОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ З ЯБЛУКАМИ 

Інгредієнти:

болгарський перець - 1 кг

тверді кислі яблука - 1 кг

вода - 1 л

лаврове листя - 3 шт.

гвоздика - 6 шт.

чорний перець - 15 шт.

цукор - 100 г

сіль - 1 . л.

яблучний оцет - 4-5 ст. л.

Приготування:

1. Почистити та розрізати перець на 4 рівні частини. Варити протягом 10-12 хв. 

2. В банки для консервування додати спеції.

3. Почистити та нарізати яблука. 

4. Наповнити банку яблуками та болгарським перцем. Залити водою з сіллю та оцтом. 

5. Щільно закатати банку. 

ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З ІНЖИРОМ 

Інгредієнти:

Яблука – 3 шт.

Інжир – 70 г.

Фініки – 2 шт.

Мед – 3 ст. л.

Мигдаль – 40 г.

Кедрові горішки – 2 ст. л.

Приготування:

1. Інжир запарити у теплій воді. Залишити на 10 хв. Порізати шматочками.

2. Порізати фініки. Додати до інжиру.

3. Змолоти мигдаль. Висипати в миску.

4. Додати кедрові горішки, мед і спеції. Перемішати.

5. Зрізати з яблук капелюшок і ложкою видалити серцевинку.

6. Начинити яблука солодкою начинкою.

7. Кожне яблуко загорнути у фольгу.

8. Запікати за температури 180 градусів 30 хв.

ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ ТА ГРАНОЛОЮ

Інгредієнти (для тіста)

вівсяне борошно – 80 г,

житнє борошно – 60 г,

сметана – 120 г,

розпушувач – 1/2 ст. л.,

цукор – 2 ст.л.,

сіль – дрібка,

кориця – за смаком.

Інгредієнти (для начинки):

яблука (кислі) – 6 шт,

сметана – 150 г,

манка – 1 ч.л.,

сіль – 5 г.

Інгредієнти (для граноли):

вівсяні пластівці – 1 скл.,

волоський горіх – 1/2 скл.,

масло вершкове – 20 г,

мед – 2 ст. л.,

цукор – 1 ст. л.

Деталі приготування лесерту дізнайтесь у відео. 

ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ ТА КОРИЦЕЮ 

Інгредієнти:

 яйце куряче – 2 шт.,

йогурт – 0,250 мл,

борошно пшеничне – 1 скл.,

розпушувач – 1 ч.л.,

кориця мелена – 1/4 ч.л.,

цукор – 0,25 скл.,

яблука – 2 шт.,

сіль – за смаком,

мед – 4 ст. л.

м'ята – 2 листочки.

ЯБЛУКА В КАРАМЕЛІ 

Інгредієнти:

яйце куряче – 2 шт.,

борошно – 180 г,

вода (для замішування),

яблука (кислі) – 2 шт.,

олія (соняшникова чи кунжутна) – 200 мл,

цукор – 170 г,

кунжутне насіння – 20 г,

лід – кілька кубиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Ліниві вареники від Потапа

Новини по темі