5 незвичайних страв із яблук, які здивують ваших рідних
Візьміть до уваги декілька оригінальних осінніх рецептів!
articleContentОсінь - сезон яблук, тож пропонуємо приготувати оригінальні страви з ними і здивувати рідних та друзів. До вашої уваги 5 надсмачних рецептів з яблук, які легко приготувати вдома.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської
МАРИНОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ З ЯБЛУКАМИ
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 кг
тверді кислі яблука - 1 кг
вода - 1 л
лаврове листя - 3 шт.
гвоздика - 6 шт.
чорний перець - 15 шт.
цукор - 100 г
сіль - 1 . л.
яблучний оцет - 4-5 ст. л.
Приготування:
1. Почистити та розрізати перець на 4 рівні частини. Варити протягом 10-12 хв.
2. В банки для консервування додати спеції.
3. Почистити та нарізати яблука.
4. Наповнити банку яблуками та болгарським перцем. Залити водою з сіллю та оцтом.
5. Щільно закатати банку.
ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З ІНЖИРОМ
Інгредієнти:
Яблука – 3 шт.
Інжир – 70 г.
Фініки – 2 шт.
Мед – 3 ст. л.
Мигдаль – 40 г.
Кедрові горішки – 2 ст. л.
Приготування:
1. Інжир запарити у теплій воді. Залишити на 10 хв. Порізати шматочками.
2. Порізати фініки. Додати до інжиру.
3. Змолоти мигдаль. Висипати в миску.
4. Додати кедрові горішки, мед і спеції. Перемішати.
5. Зрізати з яблук капелюшок і ложкою видалити серцевинку.
6. Начинити яблука солодкою начинкою.
7. Кожне яблуко загорнути у фольгу.
8. Запікати за температури 180 градусів 30 хв.
ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ ТА ГРАНОЛОЮ
Інгредієнти (для тіста)
вівсяне борошно – 80 г,
житнє борошно – 60 г,
сметана – 120 г,
розпушувач – 1/2 ст. л.,
цукор – 2 ст.л.,
сіль – дрібка,
кориця – за смаком.
Інгредієнти (для начинки):
яблука (кислі) – 6 шт,
сметана – 150 г,
манка – 1 ч.л.,
сіль – 5 г.
Інгредієнти (для граноли):
вівсяні пластівці – 1 скл.,
волоський горіх – 1/2 скл.,
масло вершкове – 20 г,
мед – 2 ст. л.,
цукор – 1 ст. л.
Деталі приготування лесерту дізнайтесь у відео.
ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ ТА КОРИЦЕЮ
Інгредієнти:
яйце куряче – 2 шт.,
йогурт – 0,250 мл,
борошно пшеничне – 1 скл.,
розпушувач – 1 ч.л.,
кориця мелена – 1/4 ч.л.,
цукор – 0,25 скл.,
яблука – 2 шт.,
сіль – за смаком,
мед – 4 ст. л.
м'ята – 2 листочки.
ЯБЛУКА В КАРАМЕЛІ
Інгредієнти:
яйце куряче – 2 шт.,
борошно – 180 г,
вода (для замішування),
яблука (кислі) – 2 шт.,
олія (соняшникова чи кунжутна) – 200 мл,
цукор – 170 г,
кунжутне насіння – 20 г,
лід – кілька кубиків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Ліниві вареники від Потапа