5 трендів у догляді за шкірою, які варто спробувати в 2020

Головні тренди догляду за шкірою 2020 | Краса | 1+1
Фото: Getty Images

За ними майбутнє.

Поділитися:

Ми вже склали список , які знадобляться тобі напередодні Нового року, а також розповіли про . Тож можна поговорити і про майбутнє — звісно, найближче. 

Ці тренди впевнено підкорюють б'юті-сферу та обіцяють спростити і покращити догляд за шкірою. Знайомся ближче, адже у 2020 без них — нікуди!

Суперфуди

Фото: Getty Images

Тільки-но ми навчилися готувати і остаточно закохалися у зелені смузі зі спіруліною, як б'юті-сфера диктує новий тренд. Що корисно організму — буде корисно і для шкіри. І тепер мова не лише про скибочки огірків, які рятують повіки від набряклості.

Ягоди асаї, насіння дайкона, кіноа, екзотичні олії та порошки з плодів тропічних дерев вже наробили галасу в косметології. До слова, не тільки в аптечних і люксових засобах. Суперфуди та ефективні (шпинат, куркума, броколі, льон) потроху з'являються і в лінійках мас-маркету.

Мінімалізм

Фото: Freepik

У 2019-му косметички всіх небайдужих до моди помітно схудли. У тренді — природна краса, делікатно підкреслена декоративними засобами.

Зручність та компактність мінімального набору косметики по заслузі оцінили дерматологи — і вирішили, що їм теж так треба. Замість нескінченного арсеналу флаконів і баночок — кілька універсальних. Або принаймні «skip care» — можливість скоротити щоденний б'юті-ритуал завдяки використанню багатофункціональних засобів.

До речі, про необхідний мінімум косметики по догляду , розвінчуючи міфи. Хто знає, можливо в недалекому майбутньому навіть цей скромний список стане коротшим.

Екологічність

Фото: Freepik

Б'юті-засоби допомагають нашій шкірі, а відповідає за все... Земля. Щоб упакувати для тебе крем і подовжити його термін придатності, індустрія краси виробляє колосальну кількість пластику — а отже, шалену кількість відходів, що забруднюють середовище.

Сьогодні дедалі більше брендів — як б'юті, так і інших сегментів — працюють над тим, аби менше шкодити планеті. Інноваційні аналітики впевнені: компанії, які не інвестують в «нульові відходи», рано чи пізно приречені на провал.

У косметології ідеї екологічності знаходять своє продовження в структурах-трансформерах і «голих» продуктах. До прикладу, ти зможеш брати в подорож улюблений крем не в пластиковому тюбику, а в компактній таблетці, яка просто розчиняється між пальцями. Скажи, круто?

Світлотерапія

Фото: Getty Images

Напевно тобі доводилося чути про інфрачервоні сауни, які без агресивних температур сприяють регенерації шкіри і м'язів. LED-маски для обличчя працюють за тим же принципом.

На клітини впливають три види світла — червоне, зелене і синє. Перше пришвидшує оновлення шкіри і стимулює омолодження, друге — заспокоює, а останнє — бореться з висипаннями.

Косметологи кажуть, що трьох сеансів на тиждень достатньо для досягнення помітного результату. Головне — не лінуватися і ретельно очищати шкіру заздалегідь.

Індивідуальний підхід

Фото: Freepik

Навіть якщо у тебе з подругою шкіра одного типу, це не означає, що вам підходять одні й ті ж засоби по догляду. Поділ на нормальну, суху і комбіновану стає доволі умовним. Ми набагато більш унікальні, тому й потреби шкіри при всіх зовнішніх збігах часом значно відрізняються.

Люксові бренди вже взяли собі на озброєння «гнучкі» б'юті-продукти. Їх базову основу під керівництвом косметолога можна доповнити бустерами, сироватками та концентратами. Таким чином, отримуєш індивідуальну формулу, яка враховує всі особливості і проблеми шкіри.

Більше корисних порад, якими ти можеш скористатися просто зараз, дізнаєшся з відеосюжету:

Найактуальніше на тему краси: 

1. 

2. 

3. 

Новини по темі