6 цікавих фактів про фільм "Діти перемоги", який варто подивитися кожному

Цікаві факти про фільм "Діти перемоги" — 1+1
Freepik

Документальний фільм "Діти перемоги" — історії про сильних духом героїв, які пережили Другу світову війну.

Поділитися:

В День пам'яті та примирення, 8 травня, о 22:50 на телеканалі 1+1 Україна вийде стрічка "Діти перемоги". Це документальний фільм Світлани Усенко про історії свідків трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік. У фільмі розповідається про 6 головних героїв, які в дитинстві пережили події Другої світової війни. Серед них: Семен Сорока, Марія Саєнко, Христина Хігер, Елеонора Коваль, Анна Стрижкова та Іван Трохимович. Ці люди жили в різних куточках України. І хоч їхні історії різняться, всі вони пережили жахливі випробування війни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фашистські німці на початку Другої світової війни створили першу газову камеру: історія замку Зонненштайн

Цікаві факти про фільм "Діти перемоги"

►Першого героя фільму, Семена Сороку, авторка знайшла за два роки до початку зйомок. 

►Зйомки фільму проходили в різних куточках України - від підземелля до верхівки монумента Батьківщина-мати, а також в Польщі та США.

►Під час зйомок фільму були задіяні різні тварини: кажани, щури, кішки, собаки та коні. Ні одна з них під час зйомок не постраждала, навіть щури, які розбігалися по каналізації, були спіймані та відправлені назад до своїх домівок.

Діти перемоги

►Найскладнішою емоційною сценою фільму стала зйомка сцени, де маленька Анна Стріжкова була позбавлена волосся в концтаборі в Аушвіці. Попередньо з усіма дітьми-акторами, які брали участь в цій сцені, була проведена робота і всі були готові до неї, але під час зйомки дівчинки, старші за віком розплакалися. 

►На честь завершення зйомок один з героїв Семен Сорока подарував знімальній групі свій червоно-чорний прапор.

►На початку фільму в титрах кожна дитина малює крейдою картину, яка символізує втрачене дитинство під час військових дій. Ця оригінальна ідея була відзначена в дайджесті Hot Spot на сайті міжнародної премії PromaxBDA, що свідчить про визнання креативності та оригінальності.

Фільм "Діти перемоги" на 1+1 Україна

Новини по темі