6 способів, як покращити швидкість домашнього інтернету

Як покращити швидкість інтернету: корисні поради — 1+1
Freepik

Корисні поради, які допоможуть пришвидшити роботу домашньої мережі Wi-Fi.

Поділитися:

Повільну роботу Wi-Fi може спричинити слабкий сигнал роутера. Як виправити проблему? Корисними рекомендаціями поділилися в Мінреінтеграції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому немає мобільного зв'язку та інтернету, коли зникає світло: пояснення експерта

Як збільшити швидкість інтернету вдома

Покращити роботу домашнього інтернету Wi-Fi допоможуть декілька простих кроків: 

►Перевірте налаштування маршрутизатора. Потрібно переконатися, що вимкнений ліміт швидкості сигналу, а прошивка пристрою оновлена до останньої версії. 

►Маршрутизатор потрібно розмістити ближче до центру помешкання. Так ви створите рівномірний розподіл сигналу до всіх пристроїв у ньому. 

►Підніміть WI-FI-роутер якомога вище від підлоги, щоб забезпечити максимальне покриття. Пристрій здатний поширювати найсильніші сигнали вниз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Starlink в Україні: чи можуть всі користуватися супутниковим інтернетом (відповіді на популярні запитання)

►Тримати маршрутизатор варто якомога далі від інших електронних пристроїв і великих металевих предметів. Електронні пристрої поруч із роутером створюють перешкоди для сигналу. 

►Щоб збільшити концентрацію та потужність сигналу Wi-Fi, направте антени пристрою вгору або нахиліть їх в один бік. 

►Встановлюйте надійний пароль для своєї мережі і тип безпеки WPA2. Так ви зможете захистити мережу від стороннього втручання, яке спричиняє втрату швидкості передачі даних.

Дивіться також, як підключити інтернет без світла.

Новини по темі