800 кг спагеті з морепродуктами: Руслан Сенічкін та Єгор Гордєєв разом із 15 шеф-кухарями готували для дітей, які постраждали від війни

Єгор Гордєєв і Руслан Сенічкін допомогли зібрати кошти для дітей війни —  1+1

Ведучі "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін і Єгор Гордєєв взяли участь у кулінарному благодійному проєкті.

Поділитися:

Ведучі "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін та Єгор Гордєєв разом з 15 українськими шеф-кухарями приготували 800 кг спагеті з морепродуктами. У кожної команди власний рецепт і одна благодійна мета — збір коштів для дітей, котрі постраждали від війни.  Загалом, на психосоціальну реабілітацію дітей війни вдалося зібрати 105 тисяч гривень і внески продовжують надходити онлайн. Усі кошти передадуть фонду “Родина Україна”. Кухарі та ведучі готували у командах разом з дітьми-підопічними фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На своїй дистанції я намагалася підбігти до кожного українського прапора", — Марічка Падалко розповіла про участь в марафоні в Бостоні

"Я не думав, що настільки можна цю страву зробити різнобарвною, різноманітною. Щиро захоплююсь всіма людьми, що готували разом з нами! Це люди своєї професії, натхненні, класні. Сподіваємося, що ми надихнули дітей, які допомагали! У багатьох діток, з якими ми зустрілися - немає батьків. Їх розстріляли прямо у них на очах. Це погляди вже дорослих людей… Їм потрібна підтримка", — каже Руслан Сенічкін.

Гордєєв та Сенічкін - 1+1

Під опікою благодійного фонду “Родина Україна” понад 400 дітей. Серед них ті, які втратили одного або двох батьків внаслідок війни; проживали в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях; із сімей ВПО; діти військовослужбовців; сироти або позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних родин. Організація проводить табори вихідного дня з екскурсіями, тематичними майстер-класами. За рік діяльності програмою охоплено: більш як 500 дітей з Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської обл. та близько 30 громад Київської обл. Також дітям надають термінову кваліфіковану психологічну допомогу. 

Проєкт підтримали українських зірок та інфлюенсерів: Оля Полякова, Даша Астаф’єва, Настя Каменських, Георгій Бущан, Саша Пустовіт, Таня Пренткович, Діана Глостер та інші.

"У нашій команді був Денис, який кілька років тому переніс інфаркт, а минулого року на його очах застрелили батька. Я не знаю, скільки років Денису, але в очах - півстоліття. На дегустації він підійшов зі своєю тарілкою, кинув в нашу банку рівну купюру і попросив скуштувати те, що вийшло у нас. На прощанні Ден притулився і весело сказав, що ми, здається, програли. У Дена на кілька секунд змінився погляд і промайнула усмішка", — ділиться Єгор Гордєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день дитячої книги 2023: ведучі 1+1 розповіли про книжкові вподобання своїх дітей

Єгор Гордєєв - 1+1

Рецепт спагеті з морепродуктами від "Сніданку з 1+1":

  • На пательні з додаванням олії до золотавості обсмажуємо цибулю. Додаємо часник, базилік, томати та біле вино.
  • У пательню додаємо морепродукти (креветки, мідії, кальмари) й обсмажуємо, постійно помішуємо протягом 4-5 хвилин.
  • Наливаємо у сковороду вершки та готуємо 5-7 хвилин. 
  • Додаємо до морепродуктів попередньо відварені спагеті (рівень готовності — аль денте). Добре перемішуємо та прогріваємо ще 3-4 хвилини. Подаємо страву. Можна посипати сиром.

Новини по темі