Як приготувати халвову паску: рецепт від Руслана Сенічкіна до Великодня

Халвова паска: покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна — 1+1

Покроковий рецепт приготування паски з халвою від Руслана Сенічкіна.

Поділитися:

Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін поділився оригінальним та цікавим рецептом паски з халвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати заварну паску на манці (Костя Грубич ділиться рецептом з 19 сторіччя)

Халвова паска від Руслана Сенічкіна до Великодня

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Молоко - 150 мл
  • Вершки (33-36 %) - 100 мл
  • Жовтки яєчні - 3 шт.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Цукор - 125 г.
  • Цукор ванільний - 20 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Халва - 100 г.
  • Родзинки темні, цукати, журавлина - 1 склянка
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Дріжджі свіжі - 30 г.

Руслан Сенічкін 1+1 рецепт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска без випікання: простий рецепт до Великодня від Євгена Клопотенка

Рецепт приготування паски з халвою

1. Робимо опару. Змішуємо у посудині теплі вершки із цукром, 4 ложками борошна, додаємо дріжджі. Добре перемішую, щоб дріжджі максимально розчинились. Потім на 30 хв миску відставляємо у тепле місце.

2. Беремо іншу посудину. Розбиваємо 1 яйце та 3 жовтки, додаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Також натираємо лимонну цедру.

3. Цю суміш вливаємо в нашу опару. Додаємо халву та борошно. Вимішуємо тісто. Тісто має залишатися м’яким. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити й обваляти у тісті. Ще раз вимішати.

4. В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло.

5. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини. Залишити тісто на 3 години в теплому місці.

6. Випікаємо при 180℃ 45 хвилин. Прикрашаємо глазур’ю та цукатами.

Як приготувати шоколадку паску, дивіться:

Новини по темі