Як приготувати халвову паску: рецепт від Руслана Сенічкіна до Великодня
Покроковий рецепт приготування паски з халвою від Руслана Сенічкіна.
Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін поділився оригінальним та цікавим рецептом паски з халвою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати заварну паску на манці (Костя Грубич ділиться рецептом з 19 сторіччя)
Халвова паска від Руслана Сенічкіна до Великодня
Інгредієнти
- Борошно - 500 г.
- Молоко - 150 мл
- Вершки (33-36 %) - 100 мл
- Жовтки яєчні - 3 шт.
- Яйця курячі - 1 шт.
- Цукор - 125 г.
- Цукор ванільний - 20 г.
- Лимон - 1 шт.
- Халва - 100 г.
- Родзинки темні, цукати, журавлина - 1 склянка
- Масло вершкове - 100 г.
- Дріжджі свіжі - 30 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска без випікання: простий рецепт до Великодня від Євгена Клопотенка
Рецепт приготування паски з халвою
1. Робимо опару. Змішуємо у посудині теплі вершки із цукром, 4 ложками борошна, додаємо дріжджі. Добре перемішую, щоб дріжджі максимально розчинились. Потім на 30 хв миску відставляємо у тепле місце.
2. Беремо іншу посудину. Розбиваємо 1 яйце та 3 жовтки, додаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Також натираємо лимонну цедру.
3. Цю суміш вливаємо в нашу опару. Додаємо халву та борошно. Вимішуємо тісто. Тісто має залишатися м’яким. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити й обваляти у тісті. Ще раз вимішати.
4. В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло.
5. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини. Залишити тісто на 3 години в теплому місці.
6. Випікаємо при 180℃ 45 хвилин. Прикрашаємо глазур’ю та цукатами.
Як приготувати шоколадку паску, дивіться: