Як садити перець у відкритий ґрунт: поради та лайфхаки

Як та коли правильно садити перець — 1+1
freepik.com

Як правильно саджати перець? На якій відстані висаджувати його у відкритий ґрунт?

Поділитися:

Саджанці перцю можна висаджувати у відкритий ґрунт після того, як минуть останні заморозки. Важливо пам'ятати, що перець любить тепло, тому важливо забезпечити достатню температуру та вологу для його росту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли садити помідори навесні 2023: сприятливі дні за місячним календарем

Коли садити перець за місячним календарем

Паростки перцю дуже чутливі і за найменшого дискомфорту можуть загинути. Тому, звісно, найкращим варіантом буде виростити розсаду у  домашніх умовах, щоб висадити у ґрунт вже здорові рослини. Тоді вони будуть стійкі до різних погодних умов. Розсада дозволяє отримати більш ранні врожаї. Якщо ж сіяти насіння одразу у відкритий ґрунт, перець може не встигнути дозріти. Висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт потрібно вкінці травня — середині червня. У теплицю розсаду перцю висаджують на початку квітня. Коли на розсаді з’являться перші бутони, її можна висаджувати у відкритий ґрунт, якщо середньодобова температура становить не менше +15 С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на травень 2023: сприятливі дні місячного календаря для садових робіт

Згідно з місячним посівним календарем на травень 2023, сприятливими днями для посіву перцю є  1-4, 10-11, 20, 23, 27, 29-31 травня 2023 року.

На якій відстані садити перець

Перець висаджують за схемою 40х40 см. Садити саджанці перцю в лунки потрібно на глибину 4-5 см. Коріння перцю не повинно оголюватися, тому пересаджувати необхідно разом з земляною грудкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли садити моркву навесні 2023: сприятливі дні за місячним календарем

Як правильно садити перець

Перці дуже світлолюбні. На затінених ділянках ростуть украй погано, жовтіють, не цвітуть і, отже, не плодоносять. Пам'ятайте, що перець не любить холодного ґрунту. 

Важливо: перець схильний до перезапилення, тому якщо ви садите декілька сортів перцю, намагайтеся розташовувати їх на максимальній відстані один від одного. Догляд за перцем складається з своєчасних поливів, підв'язування при потребі, прополювання і підживлення.

Як правильно висадити розсаду, дивіться:

Новини по темі