Як правильно садити перець у відкритий ґрунт

Як правильно садити перець
Pixabay/jag2020

На якій відстані садити перець?

Поділитися:

Посівна кампанія зернових культур в Україні, попри війну, розв'язану на нашій території росією, та попри дефіцит пального, була успішно завершена. Нині все популярнішими стають питання посадки власної городини, також зріс інтерес до посівних календарів та інформацї про те, коли саме та що варто посадити цього року на власному городі чи на підвіконні у зв'язку з можливою продовольчою кризою у світі та в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли правильно садити помідори у відкритий ґрунт

Коли садити перець

Паростки перцю дуже чутливі і за найменшого дискомфорту можуть загинути. Тому, звісно, найкращим варіантом буде виростити розсаду у  домашніх умовах, щоб висадити у ґрунт вже здорові рослини. Тоді вони будуть стійкі до різних погодних умов. Розсада дозволяє отримати більш ранні врожаї. Якщо ж сіяти насіння одразу у відкритий ґрунт, перець може не встигнути дозріти.

Висаджувати розсаду перцю у відкритий грунт потрібно вкінці травня — середині червня. У теплицю розсаду перцю висаджують на початку квітня. Коли на розсаді з’являться перші бутони, її можна висаджувати у відкритий ґрунт, якщо середньодобова температура становить не менше +15 С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПосівний календар на травень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Згідно місячного посівного календаря на травень 2022, сприятливими днями для посіву перцю є  13-15, 17, 20, 24 травня 2022 року.

На якій відстані садити перець

Перець висаджують за схемою 40х40 см. Садити саджанці перцю в лунки потрібно на глибину 4-5 см. Коріння перцю не повинно оголюватися, тому пересаджувати необхідно разом з земляною грудкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли правильно садити огірки у відкритий ґрунт

Як правильно садити перець

Перці дуже світлолюбні. На затінених ділянках ростуть украй погано, жовтіють, не цвітуть і, отже, не плодоносять. Пам'ятайте, що перець не любить холодного грунту. 

Важливо: перець схильний до перезапилення, тому якщо ви садите декілька сортів перцю, намагайтеся розташовувати їх на максимальній відстані один від одного. Догляд за перцем складається з своєчасних поливів, підв'язування при потребі, прополок і підживлення.

Як виростити найкращий перець, дивіться поради:

Новини по темі