Як зробити переноску для тварин своїми руками (лайфхаки у Сніданку. Онлайн)

Майстер-клас: як зробити переноску для тварин своїми руками
freepik.com

Майстер-клас, як самостійно виготовити переноску для домашніх улюбленців.

Поділитися:

Українці своїх не кидають, і це стосується не тільки людей. Тікаючи від російської агресії люди забирають із собою чотирилапих друзів. Якщо це котик чи невеличкий песик, зручно евакуювати їх у переносці. Однак, що робити, якщо її немає? У соціальних мережах зараз активно ширяться лайфхаки,  як можна зробити переноску своїми руками. Наскільки вона надійна та із чого її краще зробити, розбирались у "Сніданок. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини в умовах війни: правила вивезення тварин закордон та перевезення всередині країни

Як зробити переноску для тварин своїми руками

Виготовити переноску можна зі звичайного прозорого побутового контейнера, який можна купити у будь-якому магазині та який, скоріш за все, є майже у кожної господині вдома.

  1. Перше, що необхідно зробити: отвори для повітря, щоб тваринка могла дихати. Це можна робити гострим ножем, але пластик буде кришитись та тріскатись. Найкраще, якщо ви ніж або щось гостре (можливо, шило) підігрієте на вогні та оборежно зробите отвори.
  2. Далі, необхідно створити отвори під мотузки, які стануть ручками для переноски. 

У соцмережах також користувачі показують подібну саморобну переноску із картонної коробки. Однак, така переноска може бути небезпечною для тварини, вважає ветеринар Вікторія Шерстюк:

"Тварина у переносці може сходити в туалет і зіпсувати відповідно таку переноску. Тоді вона буде вже небезпечною для тварини".

А от пластикові переноски в умовах війни чи не найкращий варіант. Однак, є кілька моментів, яких слід дотримуатись, зауважує ветеринар:

"Якщо це буде великий бокс  (у 3-4 рази більший за тваринку), прозорий, міцно закривається".

Як зробити переноску для тварин своїми руками, дивіться сюжет:

Новини по темі