Яке сьогодні свято – 5 липня: День бікіні та Євсєєв день (прикмети на врожай)

Яке сьогодні свято – 5 липня: по народному календарю і церковному
Pexels/Solodsha

Сьогодні, 5 липня, вдягаємо бікіні, збираємо котячу дрімоту, а потім відпочиваємо.

Поділитися:

Сьогодні 5 липня відзначаємо такі події:

  • День бікіні
  • День роботоголіка
  • Євсєєв день за народним календарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 5 липня для всіх знаків зодіаку: перенесіть важливі зустрічі на завтра

День бікіні

Перше бікіні було зроблено зі 190 квадратних сантиметрів тканини. З того часу кількість тканини у виробі суттєво скоротилася. Воно було представлено на огляд публіки 5 липня 1946 року в приміщенні басейну Piscine Molitor в Парижі. Французький дизайнер Луї Рір не зміг умовити своїх моделей надіти бікіні. Вони вважали, що це непристойний одяг. Тому дизайнеру довелося звернутися до танцівниці Мішлін Бернардіні, яка погодилася й стала знаменитою на весь світ. Зараз ми не можемо уявити сучасний пляж без бікіні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схудла Оля Полякова похизувалася розкішною фігурою в бікіні

День роботоголіка

Зізнавайтесь, хто з вас любить свою роботу? Впевнені, що серед нас багато роботоголіків! В Японії, наприклад, це настільки поширене явище, що вони наймають спеціальну людину, яка ввечері вижинає робітників з офісу. Ми вітаємо всіх роботоголіків зі святом та нагадуємо, що відпочивати дуже важливо для наших організмів!

Євсєєв день: прикмети на 5 липня

Православна церква 5 липня згадує священномученика Євсевія, єпископа Самосатського. Селяни в цей день займаються сільськогосподарськими справами: повторно сіють редиску, посіви й квіти обробляють від шкідників настоєм часнику або помідоровим листям. У цей день збирали котячу дрімоту (купальницю звичайну), з якої на Аграфену Купальницю (6 липня) заварювали віники для лазні.

► Якщо ввечері місяць грає, то вдасться зібрати гарний урожай.

► Дощ у цей день обіцяє хороший врожай хлібів і льону.

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 5 липня, День Ангела святкують Уляна, Юліана, Юлія, Єфросинія, Василій, Гавриїл, Геннадій, Григорій, Теодор та Федір. 

Новини по темі