Які два українські міста мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Які міста у зоні ризику на опалювальний сезон

Два українські міста знаходяться у зоні ризику в контексті опалювального сезону.

Поділитися:

Уже скоро в Україні настане опалювальний сезон. Зважаючи на досвід попереднього року, українці занепокоєні готовністю української енергетичної інфраструктури надати достатню кількість тепла. Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко назвав міста, які знаходяться у найбільшій зоні ризику на опалювальний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до зими: список покупок на випадок відсутності електроенергії

Олександр Харченко повідомив, що найбільш нестабільна ситуація з опалювальним сезоном присутня у Києві та Одесі. Енергетичні регіони обох міст дуже енергомісткі та абсолютно дефіцитні, наголошує експерт:

«Найбільші ризики під час опалювального сезону саме в Києві і Одесі. Ці два регіони, по-перше, дуже енергомісткі, тобто вони потребують великої кількості енергії в обидва міста. А, по-друге, енергетичні регіони цих обох міст є абсолютно дефіцитні».

Фахівець зауважив, що наразі реалізують проєкти, що спрямовані на покращення ситуації в Києві і Одесі. Проте, за повідомленням експерта, реальний графік вказує на те, що вони будуть реалізовані не в листопаді, а приблизно в січні-лютому.

Також Олександр Харченко зазначив, що достатньо ризикованою є ситуація в Запоріжжі, Житомирі, Кропивницькому, Кременчуці.
 

Новини по темі