Чи впровадять нові відключення електроенергії з 1 жовтня: відповідь Міністерства енергетики

Чи будуть вимикати світло з жовтня (коментар Міністерства енергетики)
Freepik

У Міністерстві енергетики спростували інформацію про відновлення відключень світла з 1 жовтня.

Поділитися:

Інформація про застосування графіків відключень з 1 жовтня 2023 року — фейк! Міністерство енергетики повідомляє: впровадження відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується. Представники Міненергетики назвали єдину умову, за якою графіки все ж можуть бути задіяні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Сніданку з 1+1" директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів, чи справді опалювальний сезон перебуває під загрозою

Інформація про впровадження в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року, що була поширена деякими ЗМІ, не відповідає дійсності. У міністерстві запевняють, що наразі електроенергетична, вугільна та нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону. Масштабна ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, що були пошкоджені російським агресором, триває.  Спеціалісти роблять усе, щоб енергосистема повною мірою була готова ефективного опалювального сезону без обмежень споживачів.

Українські електростанції зараз виробляють достатньо електроенергії для забезпечення потреб українців. У денні години спостерігають профіцит потужностей. А тому відключення з 1 жовтня за нормальних умов у будь-якому з регіонів країни не планують. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очі української ППО: як працює радіотехнічна розвідка (розповідає експерт у "Сніданку з 1+1")

Однак, якщо атаки окупантів на енергетичну інфраструктуру поновляться, планові відключення можуть бути застосовані. Операторами системи розподілу вже були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень. У міністерстві наголошують: їх будуть впроваджувати лише у разі нових обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання.

"На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається", — пишуть на офіційній сторінці Міненергетики.

У Міністерстві енергетики закликають довіряти лише перевіреним джерелам та не розповсюджувати дезінформацію.

 

Новини по темі