«Листи до вільного Криму»: Акім Галімов доєднався до акції, щоб привернути увагу до всіх незаконно засуджених росією громадян України

Акім Галімов прочитав лист політв'язня Рустема Таїрова в рамках проєкту Листи до вільного Криму - відео

Акім Галімов прочитав лист політв'язня Рустема Таїрова в рамках проєкту «Листи до вільного Криму»

Поділитися:

Продюсер 1+1 media, засновник проєкту Реальна історія Акім Галімов долучився до акції «Листи до вільного Криму». Проєкт ініційовано Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим. 

У межах кампанії Акім Галімов прочитав і промовив власним голосом лист політвʼязня Рустема Таїрова, написаний в листопаді 2022 року. В мирному житті Рустем — кухар, проте в серпні 2021 року окупанти незаконно засудили чоловіка до 12 років позбавлення волі за релігійну та громадську діяльність і спротив окупаційному режиму. Згідно з останньою інформацією, Рустем Таїров перебуває у в’язниці, що у владимирській області. В самому листі чоловік розповідає про вдячність та власні радісні почуття, які відчув внаслідок отримання підтримки співгромадян:

«Сьогодні я хочу поділитися з вами своєю радістю. Радістю зі сльозами на очах. Так, таке буває в чоловіків. Як казав мій друг: «Я тут став сентиментальним». Напевно, кожен із тих, хто потрапив за ґрати, хто залишив рідний дім і немає провини, стає трішки сентиментальним», - пише він.

Найголовніша мета ініціативи «Листи до вільного Криму» — привернути увагу до усіх незаконно засуджених росією громадян України, нагадати про бранців кремля, які знаходяться в полоні, написавши лист в їхню підтримку. 

Станом на травень 2024 року у неволі перебуває 217 кримських політв’язнів, 132 з яких — кримські татари. Наголошуємо, що у кожного є можливість написати слова підтримки незаконно ув’язненим бранцям кремля. Долучитися до акції можна на офіційному сайті Представництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реальна історія української Мрії: Акім Галімов розповів про найбільший у світі літак

Новини по темі