В інтерв'ю Маші Єфросиніній: Акім Галімов розповів про стосунки з дружиною, свій зв'язок з Кримом та божевільні ідеї росіян

Акім Галімов розповів про стосунки з дружиною та відповів, чому вона разом із дітьми вирішила повернутися з Відня до Києва
1+1 Україна

Акім Галімов розповів про стосунки з дружиною та відповів, чому вона разом із дітьми вирішила повернутися з Відня до Києва під час війни

Поділитися:

Продюсер 1+1 media, засновник проєкту Реальна історія Акім Галімов дав інтерв'ю Маші Єфросиніній, в якому розповів про те, як росіяни переписують українську історію, свій зв'язок з Кримом і як велика війна вплинула на стосунки з родиною.

Галімов поділився спогадами про дідуся, депортованого з Криму у 1944 році. Його батьки повернулися на півострів лише через півстоліття, 1994 року. Через кілька років після анексії Криму його тато з мамою знову були змушені виїхати, проте, незважаючи ні на що, у нього залишилися найсвітліші спогади про місце, яке він вважає батьківською землею.

 

«Сумую за своїм будинком. За своїми рідними, які там залишились. У нас, кримських татар, родини великі. Чимала кількість рідні там. Звісно, що найближчі тут, мої батьки, але багато сестер, братів, тіток. Там могила моєї бабусі, яку я дуже любив. Для нас це особлива територія. Це дім. Попри те, що мій дім — Київ, тому що я тут живу вже 20 років. Але все одно відчуття батьківської землі до Криму є», - поділився він.

Галімов також відповів, чому, незважаючи на відключення світла та постійну небезпеку, його дружина та троє дітей вирішили повернутися до України. Нагадаємо, у грудні 2022 року після російських обстрілів та прильотів неподалік його будинку дружина разом із дітьми тимчасово переїхала до Відня.

«По-перше, хочеться бути разом. Мені здається, що родина все одно має бути разом. Бо це родина. Особливо, коли є діти, особливо, коли є кохання, хочеться бути постійно разом, особливо, коли навколо війна. Друге — ми б не повертались, якби не було внутрішньої віри в Україну…Є внутрішнє розуміння, що, зрештою, все буде гаразд і хочеться своїми рішеннями підсилювати цю віру самому для себе», - наголосив він.

За словами Галімова, Крим обов'язково буде українським, і він вірить у те, що його вдасться повернути.

«Я не знаю, як це має відбутися, коли це відбудеться. Я не знаю, чи це відбудеться за наше з тобою життя (ред. — звертається до Маші), чи за життя дітей і онуків. Я не знаю. Тут теж не потрібно бути великим песимістом. Треба сприймати все, як є, і робити, що ми можемо, щоб наблизити результат», - заявив він.

Під час інтерв'ю Галімов приділив особливу увагу питанню перекручування історії росією та тому, як це впливає на наше сприйняття минулого.

«У них величезний комплекс меншовартості по відношенню до своєї історії. Вони будують велич, колись кілька століть тому в них придумали ідеологію «москва — Третій Рим». Вони щиро вірять, що в них є місійна складова по відбудові на планеті «чистої» православної ідеї», - зазначив Галімов.

Акім Галімов наразі є автором та продюсером низки історичних програм, які розвінчують імперські міфи та розповідають глядачам реальну історію України. Серед таких — Таємниці великих українців, Україна. Повернення своєї історії, Українські палаци. Золота доба, Евакуація, Рашизм. Історія хвороби і багатьох інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда на окупованих територіях: Акім Галімов розповів, як ворог виправдовує війну у шкільних підручниках

Новини по темі