Якою буде погода цією весною

Погода весна 2019

Дізнайтеся прогноз погоди на березень, квітень і травень 2019

Поділитися:

Цього року степовий бабак Тимко III, який мешкає у селищі Гайдари, спрогнозував пізню весну в Україні. Але з початком березня стало зрозуміло, що тваринка помилилась. Тож подивімось, що кажуть синоптики.

 

Березень

Березень обіцяє бути теплим. По всій Україні в березні температура буде триматись близько 8-10 градусів та вдень вже не буде опускатись нижче 0. Тож автомобілісти можуть сміливо міняти зимові покришки на літні.

Але не слід забувати про парасольку: майже весь березень по всій Україні буде дощити. Рекордно теплим березень буде в Черкаській та Луганській областях: там температура підніметься до 19 градусів та до 22 градусів тепла відповідно.

А от жителям півночі України не слід чекати на значне потепління. В Чернігівській та Сумській областях березень буде найхолоднішим.

Фото: unsplash.com

Квітень

На початку квітня слід чекати на погіршення погоди. Але воно буде не тривалим. Середній показник термометрів по всій Україні буде близько 8 градусів тепла. Рекордно холодно на початку квітня буде на Західній України. У Львівській області температура може опуститись до -1 градусу.

Найбільший перепад температури слід очікувати жителям центральних областей. Ще на початку квітня в Київській та Черкаській областях температура буде триматись на позначці +2, але ближче до середини місяця температура знов підніметься до +14 градусів.

Жителям Сходу України з погодою пощастило дещо більше: Луганську, Донецьку, Харківську та Запорізьку області похолодання оминуть. Тож з початку квітня температура не буде опускатись нижче 8 градусів тепла.

Після 10 квітня синоптики прогнозують теплу і сонячну погоду по всій Україні.

Фото: pixabay.com

Травень

Точні прогнози на травень синоптики поки що зробити не можуть. Але вони впевнені: такої спеки, як у 2018 році , в травні 2019 чекати не слід.

Температура в центральній Україні вдень буде коливатись від +19 до +25 і не опускатись нижче +15 градусів вночі.

На Західній Україні в травні слід чекати на традиційні весняні зливи. Температура у Львівській області буде триматись близько 19 градусів тепла вдень. Тож ми радимо перенести прогулянки по Карпатах та Прикарпаттю з травня на квітень або червень.

Травневі грози оминають Схід та Південь України. Температура буде комфортною для тих, хто не любить спеку: +19-23 градусів тепла.

Фото: freepik.com

Новини по темі