ІНТЕРВ'Ю. Актриса Ірина Поплавська про роль Насті Глушко у серіалі “Моя улюблена Страшко”: “Найбільш хвилюючою для мене була сцена першого поцілунку”

Ірина Поплавська розповіла про своє життя та зйомки у серіалі "Моя улюблена Страшко"

Актриса Ірина Поплавська, яка зіграла Настю Глушко у серіалі “Моя улюблена Страшко”, розповіла, як обирала професію, про образ своєї героїні та стосунки з актором Олександром Соколовим.

Поділитися:

Ірино, чи підтримували Вас батьки, коли Ви обрали ремесло актриси?

Вперше про цю професію я заговорила, коли мені було 12 років. Я тоді була впевнена, що буду вчитися і стану актрисою, але згодом це все якось забулося. Відтак я почала  вчитися готельно-ресторанному бізнесу, проте на 2 курсі вирішила щось змінити в житті. Мені було 19 років, коли я паралельно з основним навчанням пішла на акторські курси. Мама захвилювалася, коли про це дізналась, бо вважала, що акторська професія не дає жодних гарантій працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Поплавська святкує 25-річчя: перші акторські проби із сімейного архіву

Коли я поїхала вступати до Києва на факультет акторської майстерності, мама теж не знала про мої наміри. Я просто поставила її перед фактом після вступу. Тоді вона мене вже підтримала, допомогла і повела себе так, як, насправді, повинні себе поводити люблячі батьки. Пізніше, коли вона приїжджала до мене на вистави, то переконалася, що це дійсно моє, це те, що я люблю, і вже постійно у цьому мене підтримувала і допомагала: і впродовж навчання, і після закінчення університету.

Що для Вас було найважчим у ролі Насті Глушко?

Насправді складним було абсолютно все. І зрозуміло чому — це мій перший досвід, ще й дуже тривалі зйомки, які потребують і фізичної, і моральної готовності. Напевно, найважче було брати себе в руки, коли я була собою незадоволена, а сцену вже відзняли. Іноді я не могла стримати своїх емоцій, а працювати далі все одно було потрібно. І от це найважче — в такий момент опанувати себе, сказати собі внутрішньо: "Заспокойся, візьми себе в руки і зроби зараз усе, щоб твої наступні сцени були класними".

Моя улюблена Страшко

Насправді, коли вдавалося взяти себе в руки і зробити наступну сцену так, як хотілося, я згадувала те, що писав Станіславський: “Коли ти схибив один раз, тобі потрібні десять наступних вдалих разів”. Тобто один твій провал перекриють десять твоїх класних сцен, чи десять вистав, чи десять кіноробіт. І я дійсно відчула цей внутрішній підйом після вдалих, на мою думку, сцен.

Яка Ваша улюблена сцена у серіалі “Моя улюблена Страшко”?

Дуже-дуже багато крутих сцен. Улюбленої немає, а от улюблені серії є. Наразі це 14-а і 31-а серії серіалу “Моя улюблена Страшко”.

У цих серіях з образами Насті та Максима сміливо експериментують: у 14-й через обставини, які склалися, Мирослав робить Насті ексцентричний макіяж, у 31-й образ жінки з агресивним мейком, у міні-спідниці та на підборах приміряє на себе вже Максим. Ці серії дуже смішні та позитивні. Дивіться 31-шу серію серіалу прямо зараз:

Що для Вас найважче було знімати? Морально та фізично.

Найважче було знімати… заставку до серіалу. Ми знімали її довго, десь годин 16. Для зйомки заставки треба було багато бігати, а перед цим я поспала від сили 4 години. Моя робота для мене завжди в задоволення, але тоді хотілося сісти і плакати, а точніше, лягти в ліжко і плакати, бо я була дуже втомлена.

Які Ваші враження від сцен з поцілунками у серіалі? Це для Вас були перші подібні сцени в акторській кар’єрі?

Так, сцени з поцілунками у серіалі “Моя улюблена Страшко” — це мої перші подібні сцени в роботі. Найбільш хвилюючою для мене була перша сцена поцілунку (це 6-та серія). Це фантазія, коли Настя уявляє, як вони з Максом цілуються. Там немає абсолютно нічого “такого”: просто легкий поцілунок в губи. Але я дуже сильно нервувала, просто неймовірно нервувала. Ходила, знервовано жувала гумку, ні з ким не розмовляла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Поплавська прокоментувала чутки про стосунки з партнером по серіалу «Моя улюблена Страшко» Олександром Соколовим: «Я би сказала просто, що щастя любить тишу»

І я дуже рада, що у моїй першій в кар’єрі сцені з поцілунком був саме Саша (актор Олександр Соколов  –  прим. авт.), бо він суперпрофесіонал своєї справи (сміється).

Мені взагалі дуже пощастило з першим партнером в такому тривалому і крутому проєкті.

Щодо решти поцілунків: після першої сцени з цим вже взагалі… (сміється) …спокійно. Вже не так хвилююче.

А ви знайомі були з Олександром до зйомок?

Ні з ким не була знайома особисто, але була підписана на Дашу Баріхашвілі та Артура Логая.

Мій улюблений актор –  Олександр Соколов. Якщо коротко, то це найкращий чоловік на планеті.

Поплавська Соколов

Скажіть хоч про якісь його недоліки, щоб дівчата полегшено видихнули?

Це не просто (сміється). Ну… наприклад, він любить більше котів, аніж собак. Дівчатам з протилежними смаками це явно не сподобається. А взагалі Соколов дуже небезпечний: в нього таке почуття гумору, що можна вмерти від сміху (сміється).

Кого з персонажів серіалу хотілося б зіграти, якби не роль Насті?

Яніну – точно ні, Олю – так, а взагалі я хотіла би зіграти роль Мирослава (сміється).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор Сергій Кияшко про свого героя Мирослава у серіалі «Моя улюблена Страшко»: «Він геній з дуже паскудним характером»

Ви думали про те, що Ваше акторське амплуа може стати заручником цього яскравого екранного образу?

Я розумію, що так не повинно бути і думаю, справа за тим, щоб показати себе зовсім з іншої сторони, а точніше продемонструвати, що вона є, і транслювати це.

Страшко

ПРО ОБРАЗ НАСТІ ГЛУШКО

Скільки часу забирало накладання гриму? Волосся після постійного накручування не зіпсувалося?

Грим накладали протягом години. Волосся після накручування, на щастя, не зіпсувалось. І це завдяки нашій суперкрутій команді гримерів. Вони так доглядали за моїм волоссям! У мене були спеціальні бігуді для того, щоб накрутити чубчик і не пересушити волосся. Протягом 8-ми місяців щодня мій чубчик підкручували — і волосся таке, яке було до проєкту, якщо ще навіть не краще.

Сташко

Як реагували пересічні люди (поза знімальним майданчиком) на Вас у образі Насті?

До речі, реагували абсолютно спокійно. У нас були натурні зміни, і якось в одному кафе ми навіть розговорилися з незнайомим хлопцем. А ще коли я поверталася з ефіру «Танців з зірками» (Ірина підтримувала Артура Логая, що бере участь у шоу –  прим. авт.), то зайшла у ветеринарку купити корм своєму котику у образі Насті. І продавчиня мене впізнала. До речі, дуже часто підходять діти фотографуватися, і це неймовірно приємно. 

У мережі набирає популярності особистий щоденник героїні ya_ne_strashko, у якому героїня Настя Глушко ділиться власними історіями, переживаннями та особистими проблемами, близькими кожному. А у рамках флешмобу #красивасерцем зірки діляться пережитими історіями булінгу. Користувачі розповідають свої історії психологічного тиску. Флешмоб проходить за підтримки Громадської правозахисної організації Ла Страда, а практикуючий психолог дає поради, як протидіяти емоційному тиску.

Які речі з гардеробу Насті Вам сподобалися? Можливо, хотіли б щось собі залишити?

Ой, у неї багато крутих речей. Наприклад, чоботи такі коричневі з квіточками — класні, я би їх носила. Усі ці сарафани вельветові: бордовий, зелений... Абсолютно усі гольфи можна з чимось класно поєднати. Червоні боти прикольні, просто я не люблю червоний колір, тому не носила би такі. З домашнього одягу у неї класна жовта кофта та бордові домашні штани. Я би точно їх “вигулювала” містом.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ІРИНУ ПОПЛАВСЬКУ

►Знак зодіаку: Терези

►День народження: 30 вересня, 25 років.

►Не любить цукерки з горіхами.

►Народилася в Києві, 20 років прожила в Одесі.

Я живу в Києві вже шостий рік, зараз я люблю це місто, але це була довга історія. Раніше я постійно на вихідні їздила до Одеси, бо не могла звикнути до київської атмосфери. Потім я зрозуміла, що якщо не полюблю це місто щиро та по-справжньому, то тут в мене ніколи нічого не вийде.

►Країни, в яких була: Чехія, Німеччина, Єгипет, Туреччина, Молдова.

►Спорт: любить біг, плавання, йогу.

►Театральна мрія: зіграти Гітель із п’єси Вільяма Гібсона «Двоє на качелях».

Дивіться, як актори Ірина Поплавська і Олександр Соколов розповідають про спільні зйомки та про свої стосунки поза кадром:

Дивіться серіал «Моя улюблена Страшко» з понеділка по четвер о 20:45 на 1+1.